Her kommer sjøen stadig nærmere boligene

Må bygge barrierer mot havet.

Spaniaavisen

Publisert 21. mars 2014 14:12

GUARDAMAR

På nytt har beboerne i casas de los pescadores, eller fiskernes boliger, på Babilonia-stranden i Guardamar (Alicante) måttet bygge barrierer mot havet.

Med store steiner og sand fra stranden forsøker man å holde vannet unna boligene som ligger helt nede i strandkanten. Dette er ikke første gang at beboerne bruker stein og annet materiale for å beskytte husene. Det er heller ikke første gang det skaper politisk strid i kommunen. 

Sosialistpartiet retter skytset mot ordføreren og krever at hun gjør noe med forsøplingen av stranden.

Ser du etter Syden-bolig? Sjekk ut disse prospektene først

Ordfører Carmen Verdú (PP) svarer at sosialistene hadde samme problem da de regjerte i Guardamar. Hun mener at man kan kun få slutt på problemet ved å finne årsaken til fenomenet, og deretter gjøre noe med det.

Å finne ut hvorfor en kilometer med strand stadig mister sand og taper terreng til havet og på den måten setter husene i fare, er det kommunen nå vil finne ut av. Kommunen har beordret en undersøkelse av dette problemet som har berørt huseierne i en årrekke.

Boligene på Babilonia-stranden ligger på det som nå er offentlig strandeiendom, og berøres av strandloven. Boligene har konsesjoner, som starter å løpe ut i 2018.

Eierne vet ennå ikke om de får fornyet konsesjonene fordi den nye kystloven og utformingen av regelverket lar vente på seg.