Her kommer kaldvannet! video

Den norske skole Costa Blanca tok isbøtteutfordringen fra Den Norske Klubben Costa Blanca - se video her.

Spaniaavisen

Publisert 7. november 2014 14:50

ALFAZ DEL PI

Fredag formiddag hadde lærere og elever ved Den norske skole Costa Blanca i Alfaz del Pi samlet seg i skolegården for å få med seg isbøtte-kastingen. Skolen ble utfordret av Den Norske Klubben Costa Blanca i solidaritetsaksjonen for sykdommen amyotrofisk lateralsklerose – ALS. 

Lærerne Eskild Bunes og Hege Vareide Augestad og elev Marcus Kvinge Aalen tok utfordringen til stor begeistring for andre lærere og elever.

Viserektor Nils P. Lie-Gjeseth utfordrer Den norske skolen i Rojales som «neste mann ut». 

– Dette er et flott initiativ for å støtte opp om sykdommen ALS. Vi har til nå samlet inn 350 euro til formålet og fortsetter innsamlingen til begynnelsen av neste uke. Det er veldig positivt med veldedighet. Her på skolen har vi fire innsamlinger ellers i året, sier Lie-Gjeseth til Spaniaavisen.

Solidaritetsaksjonen for ALS ble startet av Alfaz del Pi kommune som utfordret Den Norske Klubben Costa Blanca. Den norske skolen i Rojales blir da den fjerde i rekken.

Når aksjonen er over kommer Alfaz del Pi kommune til å invitere presidenten for organisasjonen for amyotrofisk lateralsklerose i Valencia (AdELA – CV) for en offisiell overrekkelse av det totale innsamlede beløpet.

ALS er en nervesykdom som angriper motoriske nerveceller i ryggmargen og hjernen. ALS er i dag uhelbredelig, men behandling kan dempe symptomene og forsinke sykdomsforløpet.

Se video under her