Her kan du stemme på Costa Blanca til valget i Norge

I Torrevieja og Benidorm er det konsulatene du kan benytte frem til og med 1. september for å forhåndsstemme til Stortingsvalget 2017.

Terje Aspdahl

Publisert 15. juli 2017 06:09

TORREVIEJA

Du kan forhåndsstemme i utlandet fra fredag 30. juni til og med fredag 1. september 2017. Det brukes ikke valgkort ved forhåndstemmegivningen i utlandet. Det eneste du trenger å ta med til konsulatene er legitimasjon i form av pass.

Du er selv ansvarlig for å stemme så tidlig at stemmen kommer frem til riktig kommune innen valgdagen mandag 11. september. Husk derfor å stemme så tidlig at stemmen kommer frem i tide med normal postgang.

Før sist helg var det seks personer som har tatt sitt valg og gjort sin borgerplikt ved konsulatet i Torrevieja. Marte-Katrine Parrmann og Håvard Uhlin-Hansen fikk veiledning av ferievikar Carmen Rios Aldeguer på konsulatet i calle Diego Ramirez 100-106.

– Det er viktig at man benytter stemmeretten om man bor i Norge eller ei. Folk må ta Stortingsvalget på alvor. Det er fremtiden for våre barn og barnebarn vi skal være med å bestemme og vi vil jo det beste for dem. Så stem, uansett hvilket parti du stemmer på, oppfordrer Marte-Katrine Parrmann.

– Stemmer du ikke har du heller ikke noe kan klage over.

Åpningstidene for konsulatene på Costa Blanca er fra klokken 10 til 14 mandag til fredag.