Her kan du få bli med fiskerne på sjøen

Utvikler fisketurisme i Altea.

Spaniaavisen

Publisert 19. juni 2014 10:35

ALTEA

Altea kommune har i samarbeid med de lokale fiskerne i området utarbeidet et nytt turistkonsept. Guidede turer som gir innsikt i det tradisjonelle fiske tilbys nå gjennom hele året 

Altea er en liten fiskerby med en rik maritim historie. Fiske er fremdeles en av Alteas viktigste hovednæringer og de fleste innbyggerne har et nært forhold til havet og dets naturressurser. Det tradisjonelle garn- og blekksprutfiske fra mer enn 70 år tilbake i tid, som fremdeles benyttes, er ikke så kjent. Kommunen har derfor i samarbeid med fiskerne i området utarbeidet et nytt konsept spesielt myntet på turister. Hensikten er å synligjøre fiskenæringens kulturelle betydning for byen. 

Les også: Advarer mot farlig smitte i kjæledyr som føres ut av Spania

Fina Hertas i turistinformasjonen i Altea sier til Vikingposten at dette er et pionerprosjekt i Altea.

– De guidede turene gir et unikt innblikk i det martime landskapet, naturen og sjøfartskulturen i området. Ved å følge en tradisjonell fiskebåt får man ta del i fiskernes hverdag å oppleve på nært hold tradisjonelt fiske. En uforglemmelig opplevelse, sier Hertas.

Foreløpig har kommunen gjort avtale med seks fiskebåter som kombinerer tradisjonelt garn- og blekksprutfiske. Den tradisjonelle metoden kalt «cadufos» benyttes til å fange blekksprut. PVC-sylindere, som opprinnelig var laget av leire, senkes ned på havets bunn med cirka to meters mellomrom. Agnet inne i sylinderen lokker blekkspruten og den fanges i sylinderen. Til garnfiske brukes runde garn som tradisjonelt benyttes til kystfiske i middelhavsområdet fordi havet et spesielt dypt nær klippene.

Interessert i det som skjer i Altea? Her finner du mer

De guidede turene går fra havnen Portosenso i La Olla noen kilometer nord for Altea sentrum. Turen starter klokken 10.00 og varer i cirka to timer. Katamaranen «Larsus» med plass til maks seks personer frakter turistene ut til fiskebåtene i området El Morro de Toix. Hvor de får oppleve det tradisjonelle fiske. Deretter guides de videre til fiskeoppdrettene og klippene.

Pris per person er 45 euro. Påmelding ved kommunens turistkontor eller via e-post altea@touristinfo.net.