- Her jobbes det veldig godt

HamKam imponert over mulig samarbeidsklubb på Los Montesinos.

Terje Aspdahl

Publisert 6. mars 2014 08:30

LOS MONTESINOS

A-laget til HamKam er på treningsleir på La Manga og tirsdag besøkte hele laget og trenere fotballklubben Junior Strikers FC på Los Montesinos utenfor Torrevieja.

Hamarværingen, ildsjel og sponsor for Junior Strikers, Werner Bigset, besøkte Hamar og HamKam i fjor sommer. Da hadde han de første samtalene med Hamkam om et mulig samarbeid. Tirsdag var Hamkam med støtteapparat og så på treningene til de unge fotballspillerne til Junior Strikers.

– Som Vikingposten har skrevet om tidligere har vi gående en samtale om samarbeid. Nå er de her for første gang og vi er spente på om vi kan få til et samarbeid, sier Werner Bigset til Vikingposten.

Les også: 110 norske idrettsutøvere på plass i Alfaz del Pi

Både hovedtrener Vegard Skogheim og assistenttrener Svein Inge Haagenrud er positive til et samarbeid, men understreker de er helt i startfasen og ingenting er bestemt ennå.

– Vi er her i første omgang for å observere, så får vi se om vi kan få til et samarbeid. Men førsteinntrykket er veldig bra. Det oser kvalitet over treningen, her jobbes det godt, slår Svein Inge Haagenrud fast ovenfor Vikingposten.

– Det kan for eksempel være interessant allerede neste år å forlenge La Manga-oppholdet med en ekstra uke. Da kunne vi bodd her i nærheten den andre uken, og bidratt på treningene. Vi har flere yngre spillere som blant annet kan bidra som spillerutviklere, sier Haagenrud.
– Det kan tenkes i fremtiden at en ung lovende spiller, som ikke får kontrakt her, kan komme å prøvespille for oss.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Hovedtrener Vegard Skogheim mener det er kanskje flere lovende unge spillere her enn i Norge. Men han tror det går mer på mentalitet enn at unge lag i Spania «spisses» og driver mer profesjonelt enn i Norge.

– Det kan nok spille en rolle at unge spillere matches mot de beste tidligere enn i Norge, men jeg tror de beste spillerne når opp uansett. Det handler mer om tilgjenlighet for å kunne spille fotball. Nå er det ikke er bare å gå ut å spille fotball på «løkka» i Norge som tdligere. Man må ha et tilbud i nærmiljøene, sier Skogheim.

HamKam har hatt et flott treningsopphold og Skogheim er spent før sesongen starter for Hamkam i Adeccoligaen i Norge.

– Vi vil forsøke å skape et lag som skal være med i toppen. Men vi er avhengige av å være skadefri for å kunne henge med de beste lagene. Vi mangler litt på bredden i troppen, sier Skogheim.