Her foregår nasjonskampen på golfbanen

Skandinavisk golfklubb har 300 medlemmer - tilbyr spill hver uke.

Spaniaavisen

Publisert 9. april 2010 07:24

QUESADA

Den skandinaviske golfklubben på La Marquesa har hele 300 medlemmer. Det finnes ikke maken til skandinavisk samling på golfbanene på Costa Blanca.

Hver mandag i sesongen mellom september og april samles rundt hundre av medlemmene til golfturnering og sosialt samvær. De har sponsorer som støtter dem gjennom hele sesongen, og sørger for premie til en tredel av spillerne hver eneste mandag. Altså store sjanser for en gevinst!

Les også: City Airline skal fly skandinaver til Spania

– Det er et fantastisk samhold på tvers av nasjonene. Vi har fått mange venner og møter stadig nye. Det er jo golfen som samler oss, men hyggen rundt en god lunsj etterpå et like verdifull, påstår leder i klubben, Anders Sjölund.

Med så mange medlemmer er arbeidet omfattende for både ham og resten av styret. Kjell Thronæs, som har vært turneringsansvarlig i en årrekke, kan
bekrefte at det går med noen timer til å organisere turneringene, selv om
apparatet er velsmurt og folk er drillet på rutinene.

Les også: Han er Spanias eneste norske golf-pro

– I praksis er det tilbud om spilling 52 uker i året. Om sommeren er vi ikke like organiserte. Dessuten velger flere å slå seg sammen og spille golf også et par andre dager i uken. Det er derfor vi holder oss så spreke. Skulle vi bare sittet hjemme og drukket rødvin, hadde livet tatt en annen retning, sier Sjölund og smiler.

– Vi ønsker å være et samlingssted for skandinaviske golfere som kommer
flyttende ned hit. Medlemmene våre bor i en radius på fire til fem mil fra Quesada. Vi arrangerer også petanca-turneringer et par ganger i året, og reiser på tur til andre golfbaner innimellom. Nye medlemmer er hjertelig velkomne til å ta kontakt. De må gjerne orientere seg på hjemmesiden vår, www.scandigolf.eu også, oppfordrer leder Sjölund.