Her flyter nesten alle - og ikke er det fullt av badegjester heller...

Torrevieja er kjent som Saltbyen for mange, da det gjennom flere århundrer har blitt utvunnet salt av de to lagunene i området.

Spaniaavisen

Publisert 1. juli 2017 05:34

TORREVIEJA

Det kanskje ikke alle vet er at den salteste av disse, «La Laguna Rosa», også er en badeplass. 

Her unngår badegjestene trengsel og køer, og det er godt om plassen. Men det er nok helsegevinsten med det saltrike vannet og gjørmen som trekker folk til disse breddene.

Det er ingen skilt som viser vei, men det er heller ingen skilt som sier at det er forbudt å bade her. Vanndybden er cirka halvannen meter på det dypeste i denne 1400 hektar store innsjøen. På dette rosa vannspeilet flyter nesten alt på grunn av det ekstremt høye saltinnholdet.

«La Laguna Rosa» er også et skue for øyet, og det var nettopp derfor at det nyforlovede paret Fredrik Krossøy og Janne Simonnes tok turen dit. De har lånt leilighet i området og hadde sett den rosa sjøen fra veien.

Interessert i det som skjer i Torrevieja? Søk her blant 4402 saker

– Det ble en impulstur. Vi drar hjem med flyet litt senere i dag og bestemte oss for å bade her mens vi venter på flyet. Det er første gang vi er i Torrevieja, og visste ikke om dette stedet. Vi måtte bare gå ned for å se den på nært hold, og det er digg å bade her da, forteller Fredrik Krossøy med et smil.
– Og så er vannet så varmt og deilig. Det er veldig avslappende å ligge og flyte, men det er ikke så lett å svømme, for man flyter bare opp igjen, sier Janne Simonnes.

Mange turister hadde også benyttet sjansen til å ta et gjørmebad på denne solfylte dagen, for gjørmen er visstnok det sorte gullet i lagunen. Det er kjent fra gammel tid at dens innhold hjelper på hud og hudproblem, men også anti-inflammatorisk. I tillegg skal det være til hjelp mot reumatisme, leddgikt, slitasjegikt, eller for eksempel etter benbrudd.

Ifølge Informacion som har vært i kontakt med brukere av området, hersker det mange teorier om hvordan og hvor lenge man skal påføre seg gjørmen. Det virker som å være enighet om at å smøre seg helt inn hver dag i ni dager er den mest anbefalte kuren. Man venter til gjørmen har tørket skikkelig før den vaskes av.

Skal man bade i saltsjøen er det viktig å huske badesko for å beskytte bena, og solkrem for beskyttelse av resten av kroppen. Husk også å ta med nok ferskvann for å skylle av saltet etterpå.
– Ferskvann tenkte vi ikke på å ta med en gang, men det frister å dra tilbake hit, og da må vi ta med det, avslutter Krossøy.

Badeplassen ligger på Torreta III, og parkering kan du blant annet finne på Calle de las Lavanderas.