Her får Helge-prest avskjedsgaven

Holder sin siste gudstjeneste i Torrevieja - flytter ikke fra byen.

Terje Aspdahl

Publisert 8. november 2012 08:08

TORREVIEJA/LA SIESTA

Sjømannsprest i Torrevieja Helge Pettersson (68) går av med pensjon. Søndag klokken 15 holder han sin siste ordinære gudstjeneste i Sjømannskirken på La Siesta i Torrevieja.

– Å være prest er ikke noe man slutter med. Den jobben slutter først når jeg dør. Vi kom hit i juni 2005 og søndag blir min siste gudstjeneste som prest og daglig leder her ved kirken. Dag Magnus Havgar tar over mine plikter fra mandag. Jeg har hatt lederverv i alle år, men jeg har ikke noe ønske om det nå. Det skal bli interessant når jeg ikke lenger har det ansvaret, sier Helge Pettersson til Vikingposten.

Les også: Sjømannskirkens julemarked nærmer seg

Onsdag ble kona Solveig og Helge Pettersson takket og hedret av arbeidsgruppa ved kirken. Her fikk de overrakt et teppe som takk og et symbol på takknemligheten de føler for ekteparet.

– Dere vil bli savnet, men dere vil fortsatt bo i nærmiljøet til kirken.
Derfor forlanger vi å se dere like mye som før, sa leder i arbeidsgruppa Britt Bettum.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Solveig og Helge har kjøpt seg bolig i kirkens nærmiljø og vil fortsatt være en del av menigheten.

– Vi har flyttet nok. Med en datter i Norge og en på New Zealand er Torrevieja sånn midt imellom. Klimaet her passer oss også bedre enn det norske, sier Solveig Pettersson.

– Nå har vi vært her i over syv år og Solveig har bestemt at her blir vi.
Opp gjennom årene har vi flyttet på oss hele 13 ganger, nå er det slutt. Men vi hadde 17 år i London før vi reiste til Spania, og jeg vil fortsatt delta i den engelske kirken. Jeg kaller fortsatt London for hjemme, sier Helge Pettersson.

– Jeg håper vi i fellesskap har klart å bygge opp et samhold her ved kirken på La Siesta. Jeg tok over Prinsesse Märta Louises kirke kun et par måneder etter den åpnet. Arbeidsgruppa og de frivillige her er unike og hjelper til med alt. Jeg vil nok vurdere å melde meg som frivillig, selv om jeg har gitt beskjed om at jeg trekker meg fra arbeidet ved kirken, sier Helge-prest.