Her får du gratis spa!

Like over grensen til Murcia, helt nord i Mar Menor finner du et av Spanias mest brukte helse- og spasenter. Det er i naturen, er helt gratis og har alltid åpent.

Spaniaavisen

Publisert 8. november 2010 08:19

SAN PEDRO DEL PINATAR

Den litt søvnige havnebyen Lo Pagan kan tilby mer enn strender, uterestauranter og Mar Menors alltid forholdsvise varme vann. Lo Pagan tilbyr naturens eget apotek – eller spa. I store vannbasseng og diker like ved stranden finnes det leire som skal være veldig helsebringende for kroppen. Det er bare å vasse ut og ta opp leira. På denne tiden av året er det kaldt å ta opp leiren. Vannet er kun cirka 18 grader, men leiren er varm. Og du blir varm når kroppen smøres inn.

Les også: Klar med julemesse

Kirsti Bastholm fra Mosjøen og Oslo er i Spania på et tre måneders ferieopphold. Sammen med samboer skal hun prøve å lære spansk, og reise rundt å oppleve landet. Kirsti synes det er flott at folk har en sånn mulighet i nærområdet, og oppfordrer alle til å besøke dette oppfriskende stedet.
– Selv har jeg vært og smurt inn kroppen to ganger allerede. Jeg har ikke fått noen synlig virkning av det enda, utenom at huden blir veldig glatt og myk, men det sies at virkningen kommer når man gjør det jevnlig over lenger tid, sier Kirsti til Vikingposten.

Les også: …og dette skulle bli Torreviejas spa-anlegg

Leiren i Lo Pagan skal inneholde sunne og viktige mineraler med positive og negative ioner. Noe som ifølge eksperter gjør godt for helsen og særlig for hudlidelser og reumatiske sykdommer.

Oppskriften er enkel; Man smører seg inn i leire, venter til leiren tørker og strammer, og skyller det av seg igjen i vannet. Dette har spanjolene gjort i mange hundre år, og mange gjør det jevnlig den dag i dag. Fra juni til oktober er det hundrevis som daglig tar sitt leirbad. Derfor har også kommunen lagt til rette med en rekke store ramper ut i vannet der man finner leiren. Noe som igjen gjør at det alltid er plass til alle som ønsker seg en leirebehandling uansett tid på året.

Leiebil på fastlandet og øyene i Spania. Gratis norsk servicetelefon

– Istedenfor å bruke penger på et tradisjonelt spa, bør man heller ta turen ned hit for å pleie hud og sjel helt gratis. I tillegg er det flotte turområder både for sykkel, jogging og spaserturer her. Man kan nesten spasere over til tuppen av La Manga. Og ifølge fastboende så synker aldri temperaturen i Mar Menor under 20 grader om vinteren. Det vil si at man kan bade hele året i godt vann, sier Kirsti Bastholm.

Veien til Lo Pagan er enkel uansett hvor på Costa Blanca du befinner deg. Er du i Torrevieja-området er det bare å følge N-332 sydover mot Cartagena, og svinge av når du ser skiltet til Lo Pagan like etter du har passert Pilar de la Horadada. Kommer du lengre nordfra er det bare å ta motorveien sydover mot Cartagena, og svinge av på avkjørselen mot San Pedro del Pinatar. Like etter du er kommet inn i regionen Murcia. I første kryss etterpå tar du rett frem mot Lo Pagan. Det er godt skiltet.