Her er Vikingposten/Spaniaavisens nye journalister

Vi styrker staben.

Terje Aspdahl

Publisert 20. september 2013 19:42

ALTEA/ALFAZ

Leif Kverneland har sluttet i Vikingposten/Spaniaavisen mens to nye reportere styrker redaksjon. Marianne Kirkebø Myren og Heidi Eriksen bor i henholdsvis Alfaz del Pi og Altea, noe som betyr vi dekker områdene nord på Costa Blanca bedre enn tidligere.

Bergenseren Kirkebø Myren vil ha et «annerledes år» og det kommende året bor hun med familien sin like ved den norske skolen i Alfaz del Pi.

Marianne har tidligere jobbet freelance for blant annet NRK Møre og Romsdal og NRK Hordaland, samt i diverse publikasjoner og informasjonsjobber. Hun har journalistutdanning fra høgskolen i Volda, samt samfunnsfaglig bakgrunn.

Har du tips til saker som våre nye journalister burde ta tak i? Send en epost her

– Jeg ønsker selvsagt å bli kontakten for alt som har med de norske skolene å gjøre, samt alt av stort og smått som skjer i nærmiljøet. Journalistlivet i Vikingposten tror jeg blir bra og til tider travelt, men det blir svært spennende for meg som er ny i området å bli kjent med det norske miljøet. Kanskje ser jeg gamle saker fra nye vinkler og med nye øyne, sier Kirkebø Myren.

– Jeg håper at vi i året som kommer skal få fram mest mulig positivt stoff fra regionen. Noen nyhetssaker er selvsagt også mindre hyggelig lesning, men det må dessverre også fram i lyset. På fritiden elsker jeg alt som har med sol og sommer å gjøre, samt en smule sportslige aktiviteter, men ikke for mye. Høydeskrekken sitter dessverre litt i, så det blir ikke Puig Campana på meg, men kanskje Calpe-klippen, hvis jeg tar mot til meg, sier Marianne Kirkebø Myren.

Les også: Nye rekorder for Spaniaavisen og Vikingposten

Heidi Eriksen har lang fartstid fra tidligere på Costa Blanca og har jobbet med både lokalradio og forskjellige tidskrifter på Costa Blanca nord. Hun flyttet tilbake til Altea i fjor sommer og har hatt hus i Altea siden 2000.

– Jeg har bodd og jobbet her tidligere fra 1999-2001. Da jobbet jeg med media og i eiendomsbransjen. Det siste året har jeg jobbet som journalist og grafisk designer. I Norge har jeg jobbet innen områdene informasjon, media, kunst og kultur som daglig leder, prosjektansvarlig og rådgiver i offentlig og privat virksomhet. Nå ser jeg frem til å dekke interessante saker i Alfaz del Pi, Albir og Altea sammen med Marianne som journalister for Vikingposten, sier Heidi Eriksen.