Her er UDs nye ansikt på Costa Blanca

Anne Normann starter som ambassaderåd 9. juli ved ambassaden i Madrid. Hun vil ha ansvaret for alle de honorære konsulatene, og blant annet reise rundt for å hjelpe nordmenn med nye pass.

Spaniaavisen

Publisert 31. mars 2012 12:55

ALBIR

Ambassaderåd Anne Normann gleder seg til å begynne i jobben ved ambassaden i Madrid. Hun har tidligere på 1980-tallet jobbet ved konsulatet i Benidorm. Da bodde hun i Altea. Nå ser hun frem til å bruke opp mot 50 prosent av sin stilling til å reise rundt med sin biometrikoffert i tjeneste for nordmenn bosatt i Spania.

– I praksis har jeg ansvaret for alle de 14 honorære konsulatene vi har i Spania. Men det sier seg selv at jeg vil tilbringe mest tid der det bor flest nordmenn. Det betyr at Costa Blanca vil være et sted jeg kommer til å være mye av tiden min på reisefot. Jeg gleder meg stort til å komme tilbake til Costa Blanca. Jeg bodde fire år i Altea tidlig på 1980-tallet, sier Anne Normann til Vikingposten.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Men det er slettes ikke bare pass Normann skal jobbe med. Dette blir bare en liten del av jobben hennes. Hun skal jobbe med alle konsulære saker. Reiseruten hennes blir publisert via media i god tid i forveien.

Hun var en av deltakerne på møtet Norges ambassade i Madrid hadde på kirkesenteret i Albir og på sjømannskirken i Torrevieja i går. Der hadde ambassadens folk også med seg representanter fra Skatteetaten, Nav og Helfo. Det var cirka 50 besøkende innom møtet i Albir. Et av temaene som ble rikelig debattert var kildeskatten.

Her finner du boliger til salgs på Costa Blanca og Costa Calida

– Du må skrive at de som roper høyest og klager mest på kildeskatten er de som tidligere ikke skattet til noen av landene. Kildeskatten gjør at vi alle blir rettferdig og riktig skattelagt, sa en fremtredende nordmann fra Alfaz som ønsker å være anonym.