Her er Torreviejas ukjente badeplass

Velger terapi i rosa lagune.

Terje Aspdahl

Publisert 12. september 2013 10:45

TORREVIEJA

Mange turister og fastboende i området har nemlig funnet seg en alternativ badeplass. Ved La Laguna Rosa unngår badegjestene trengsel og køer, her er det godt om plassen. Men det er nok helsegevinsten med det saltrike vannet og gjørmen som trekker folk til disse breddene.

Det er ingen skilt som viser vei, men det er heller ingen skilt som sier at det er forbudt å bade her. Vanndybden er cirka 1,5 meter, og det er på det dypeste i denne 1400 hektar store innsjøen. På dette rosa vannspeilet flyter nesten alt på grunn av det ekstremt høye saltinnholdet.

Leiebil i Spania med gratis norsk servicetelefon finner du her

Gjørmen er virkelig det sorte gullet i lagunen. Det er kjent fra gammel tid at dens innhold hjelper på hud og hudproblem, men også anti-inflammatorisk. I tillegg skal det være til hjelp mot reumatisme, leddgikt, slitasjegikt, eller for eksempel etter benbrudd.

Ifølge Alicante-avisen Informacion som har vært i kontakt med brukere av området, hersker det mange teorier om hvordan og hvor lenge man skal påføre seg gjørmen.

Det virker som å være enighet om at å smøre seg helt inn hver dag i ni dager er den mest anbefalte kuren. Man venter til gjørmen har tørket skikkelig før den vaskes av. Det er viktig å huske badesko for å beskytte bena, og solkrem for beskyttelse av resten av kroppen.