Her er Spanias mest spesielle taxi

Sjåføren kjører syke barn og fattige familier gratis.

Spaniaavisen

Publisert 31. oktober 2012 19:34

SEVILLA

Taxisjåfør Rafael Segura i Sevilla har Spanias mest spesielle taxi. Garantert! Og så har han gratistilbud på kjøring av barn med kreft til og fra leger og sykehus. Dessuten kjører han familier som sliter økonomisk også gratis når de har gjøremål.

Det var Rafaels seks år gamle datter som kom med ideen om at pappas taxi burde være spesiell og ikke lik alle andre. Denne oppfordringen tok Rafael alvorlig, og startet for 18 måneder siden med dekoreringen inne i bilen.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Nå er praktisk talt hele bilens interiør bestående av små dukker, figurer, klistermerker og annet nips som gjør en liten gutt eller jente glade for å se. Mickey Mus, Minne Mus, Svampe Bob, Hello Kitty, prinsesser, sommerfugler og valper for å nevne litt av utvalget, preger nå taxien til Rafael.

Sjåføren har kjørt taxi siden 1985 i Sevilla. Etter at en journalist fra et av Spanias mest kjente nyhetsprogram tilfeldigvis kjørte med taxien denne uken, ble Rafael plutselig rikskjendis.

Men den sindige og rause sjåføren tar ikke av for det. Han tilbyr fremdeles gratis turer til og fra behandling og kontroller for kreftsyke barn. Rafael sier barna lyser opp inne i bilen, og de får en fin opplevelse.

Rafael mener også at enhver spanjol og utlending i Spania må ta sin del av jobben med å hjelpe folk i landet som ikke har det bra for tiden.

– Vi må alle gjøre vårt for å hjelpe de som har det verst, sa han til spansk TV denne uken.