Her er redningen når kvikksølvet faller

Bli med på SPA og stort basseng med 34 graders saltvann.

Spaniaavisen

Publisert 17. desember 2010 18:33

SAN PEDRO DEL PINATAR

Tre år gamle Thalasia Hotel ligger fredfullt til med sine fire stjerner. Det rommer de herligste muligheter for kvalitetsbehandlinger for slitne kropper. Bli med på SPA.

Sanus Per Agua (helse ved hjelp av vann) er et begrep som de fleste har stiftet bekjentskap med de siste ti årene. I Spania finnes flere naturlige og helsebringende kilder til vannbehandling. Alle har hørt om Archena og Fortuna. Vi fant noe nytt. Nå har vi vært på Thalasia Hotell i San Pedro.

Les også: Sesongstenger for vinteren

– Vi tar havvannet fra Mar Menor rett inn til bassengene våre. De går i rør via avsaltningsanlegget som er vår nærmeste nabo. Dermed er også vannet vi tilbyr innendørs akkurat så helsebringende og sunt som når du bader i Mar Menor. Bare at vi har fjernet alger og noen bakterier. Så det er helt rent, forteller Adam Gibson til Vikingposten BOLIG.

Selve hotellet har 211 rom. Til nå har det vært mest benyttet av spanjoler som kommer fra store deler av landet. Utlendinger er i ferd med å oppdage denne perlen av et hotell som ligger lett tilgjengelig langs sjøveien ut mot Lo Págan.

Les også: Kan bade i +27 hele vinteren

SPA-avdelingen er spesielt imponerende. Bare bassenget, med sine fossefall og jacuzzies, har en kapasitet på 150 samtidig badende. Anlegget er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede.

– SPA-avdlingen ledes av Carla Morer. Hun er lege og har det faglige ansvaret for alle typer behandlinger vi tilbyr. Og tilbudene er mange. Velutdannede fysioterapeuter og andre behandlere tar imot personer med spesielle helseutfordringer eller vanlige mennesker som bare ønsker en behagelig og velgjørende massasje. Vi benytter blant annet mudderet som vi henter fra bunnen av Mar Menor til enkelte av behandlingene. Det kan faktisk også kjøpes i egne spann, så man kan utføre renselsesprosessen hjemme, forklarer Gibson.

Leiebil i Spania – på fastlandet og øyene. Gratis norsk servicetelefon

En billett på 12 euro gir deg tilgang til bassenget en hel dag. Planlegger du flere besøk, kjøper du deg et klippekort og slipper med halve prisen. Da får du i tillegg rabatt på ulike SPA-behandlinger.

Bor du på hotellet er tilgangen gratis. Behandlinger må bestilles på forhånd.
– Vannet holder 34 grader hele tiden. Det er svært helsebringende for stive ledd. Mange blir sendt hit av legen sin for behandlinger. Det finnes ukentlige gruppetimer man kan melde seg på, eller få individuell behandling. Det er mange gjengangere hos oss. Har du først prøvd dette, vil du gjerne komme tilbake, tror Adam Gibson.

Det skandinaviske markedet har ennå ikke oppdaget SPA-anlegget, som ligger 20 minutter med bil sør for Torrevieja. Det har Adam Gibson tenkt å gjøre noe med. På nyåret kommer han etter all sannsynlighet til å invitere til åpen skandinavisk dag. På den måten kan folk bli kjent med fasilitetene og samtidig få informasjon om hvilke tilbud som finnes.

PS! På ukedagene, gjerne litt tidlig på dagen, er det vanligvis god plass i bassengene – som det er tre av.