Her er noen av fornøyelses- og dyreparkene på Costa Blanca

Mange muligheter - god fornøyelse!

Spaniaavisen

Publisert 27. juni 2014 07:35

BENIDORM

Ønsker man et avbrekk fra strandlivet er fornøyelses- og dyreparker et bra alternativ – spesielt for barnefamilier og noen voksne…

Den største fornøyelsesarken på Costa Blanca er Terra Mitica som ligger i Benidorm. Det er en temapark hvor man kan oppdage kulturen fra Middelhavet, Egypt, Hellas og Roma med danseforestillinger og show eller tradisjonelle matretter fra områdene på de mange spisestedene. Parken har også et utallig utvalg av karuseller, berg- og dalbaner, vannsklier, spøkelseshus og souvenirbutikker. 

Leiebil i Spania får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

Like i nærheten av Terra Mitica ligger dyreparken Terra Natura. Parken er også bygget opp som en miniatyr av ulike kontinenter og land. Her kan du oppleve mer enn 1500 dyr av 200 forskjellige arter. Flere av dem truede og svært sjeldne. Her kan du også svømme blant haier og sverdfisk, prøve en 700 m lang rutsjebane samt smake på mat fra mange kontinenter eller ta en spasertur blant 2500 eksemplarer av over 160 arter av eksotiske planter og trær. Parken er et yndet område for barnefamilier med et rikt utvalget av animasjons- og opplevelsesaktiviteter, underholdning og show. 

Vikingposten møtte søsknene Magnus (10), Nora Cecilie (7) og Tuva Juveth Wright (3) fra Kongsberg som er på ferie i Alfaz del Pi. De besøker Terra Natura sammen med sine foreldre for første gang.

– Vi har hatt sommerferie i Alfaz del Pi mange ganger, men det er første gang vi besøker dyreparken. Her er det kjempefint og spennende. Vi har sett fugler, elefanter, aper og kameler. Fuglene har det bra med flotte grønne områder. Men jeg synes litt synd på elefantene. De så litt triste ut, sier Magnus Juveth Wright, og søsteren Nora Cecilie er enig. 

Les også: Slik blir den nye Ferrari-parken

Den yngste søsteren Tuva har tatt med seg kosedyret «Tigergutt» og gleder seg spesielt til å se ordentlige tigere. 
– Jeg liker tigere og det skal bli morsomt å se «mammaen» eller «pappaen» til «Tigergutt», sier Tuva og holder kosedyret tett inntil seg. 

I dag skal familien ikke besøke Aqua Natura som er i tilknytning til dyreparken, men eldstemann Magnus skal til Aqualandia badeland i løpet av uken.
– Jeg aldri vært i Aqualandia og det skal bli morsomt sammen med kameraten min. Har hørt det er mange spennende sklier der, sier Magnus.

Aqua Natura er et eksklusivt badeområde på 40.000 kvadratmeter hvor man kan sole seg og ta en dukkert eller nyte den avslappende atmosfæren på en av de mange kafeene i området. Parken har flere spennende sklier, bølgebasseng og mange andre typer bassenger for barn og voksne. 

Terra Natura tilbyr også sommerleir for barn fra klokken 08.00 – 17.00 hver dag gjennom hele sommeren. Det koster 400 euro for en måned inklusiv lunsj. Barna får da blant annet mate dyrene sammen med dyrepasserne og bade og kose seg på Aqua Natura. Ønsker man å benytte seg av tilbudet kun en eller flere dager eller frem til lunsj klokken 14.00 er dette mulig etter avtale.

Mundomar og Aqualandia badeland ligger nord i sentrun av Benidorm. I Mundomar kan man oppleve et fantastisk delfin-, papegøye- og sjøløveshow, se et rikt fugleliv eller la barna leke på stedets flotte lekeplass mens foreldrene tar en pause i de eksotiske omgivelsene. 
Aqualandia går inn i sin 30. sesong. Nok en gang har parken styrket sitt tilbud med den nye attraksjonen «Verti-Go» som er en av de høyeste vannskliden i verden. Den åpnet i fjor sommer og har to sklier på 28 og 33 meter. I tillegg kan besøkende i alle aldre nyte vannparkens flere ledende attraksjoner som «Zig-Zag», «Black Hole», «Pistas Blandas» og «Rápidos». Parken har også et godt utvalg av kafeer og spisesteder.

Hvis man besøker flere steder i løpet av ferien er det lurt å kjøpe en kombinasjonsbillett til Terra Mitica, Mundomar og Aqualandia eller Terra Natura og Aqua Natura. 

Safari Aitana er en zoologisk hage som ligger mot Sella nord for Alicante. En flott kjøretur oppover i fjellene med avkjøring ved Villajoyosa. Her er det lov å kjøre bil gjennom parken mens man opplever de eksotiske dyrene på nært hold. Enkelte steder kan man stoppe og mate dem, men i noen områder for eksempel hos løvene, må man holde seg inni bilen med lukkede vinduer. Safari Aitana byr også på en flott lekeplass for barn og et fint pinknikområde.