Her er et skoletilbud for store og små

Colegio Castelar vil ha flere studenter - i alle aldre - fra Skandinavia.

Spaniaavisen

Publisert 13. januar 2011 08:53

SAN PEDRO DEL PINATAR

Colegio Castelar i San Pedro del Pinatar tilbyr privatskole for alle alderstrinn. Dessuten har de et omfattende voksenopplæringsprogram. Og nå vil skolen gjerne ha skandinaviske studenter.

I fire år ha Colegio Castelar vært et privat alternativ til grunnskole og videregående skole. En privat investor fant sin nisje i et område med stadig voksende utenlandsk befolkning. I forbindelse med finanskrisen og eiendomsboblen som sprakk, har søkningen til skolen blitt mindre enn forutsatt. Ny ledelse inviterer nå den utenlandske befolkningen som tross alt fremdeles er stor, til å utvikle sine språkkunnskaper på skolen. De tilbyr høyt kvalifiserte lærere til all sin språkundervisning.

Sjekk ut bransjeguiden – vår veiviser til næringsdrivende og kontorer i Spania

– Vi har et veldig fleksibelt opplegg. Enkeltpersoner og grupper kan komme med sine behov, og vi lager et tilrettelagt kurs. Vi har til og med internat hvis grupper ønsker å tilbringe tid over noen uker for å lære seg for eksempel spansk, forteller Brenda Bharaj til Vikingposten.

Rundt 50 prosent av de ansatte ved skolen har engelsk som morsmål. I klassene for de minste kjører de parallelt med engelske og spanske grupper.
Hun forsikrer om at også de voksne som kommer for opplæring, får en lærer med spansk som morsmål hvis de skal gå spanskkurs. De ansatte snakker både spansk og engelsk. De tilbyr også kurs i engelsk, fransk og tysk.

Bli venn med spaniaavisen.no og Vikingposten på Facebook

– Språkkursene for voksne er lagt opp enten som intensivkurs med undervisning 20 timer per uke, eller over tid med to til fire undervisningstimer i uka. Det kan være forskjellige oppfatninger av hva som er mest effektivt. Fordi noen kanskje ønsker å ta kurs mens de er her på ferie er det kompakte opplegget kommet på plass. Det er også viktig å legge til at hele skolebygget er spesielt godt tilrettelagt for funksjonshemmede.

Vi jobber nå med å kunne tilby flere nyheter for de som besøker Spania.
Golfpakker kombinert med spanskundervisning er én ting. Vi har allerede i flere år kjørt sommerskole, noe som har vært populært for alle aldersklasser, sier Bharaj.

På jakt etter bolig i Spania? Sjekk ut prospektene her

For folk som bor i nærheten tilbyr skolen sosiale samlinger i weekendene.
Annenhver lørdag inviteres man til matlaging på skolens kjøkken. Der lærer man, foruten å lage en spansk rett, ordene som er knyttet til matlaging. All kommunikasjon på kjøkkenet skal foregå på spansk.
Fordi skolen er på tilbudssiden vil enhver forespørsel bli behandlet positivt. Her er det bare for vennegjenger, familier eller andre sammenslutninger å ta kontakt for å lære spansk på en ny måte.

PS! Skolen ligger rett over grensen til Murcia, en 25 minutters kjøretur sør for Torrevieja.