Her er den beste dyreparken

I Safari Aitana får du nærkontakt med dyrene. Se vår bildeserie her.

Spaniaavisen

Publisert 4. juli 2009 13:51

AITANA

Safari Aitana har alt vi kunne ønske oss av en dyrepark. Både vi to voksne og de tre guttene i baksetet. De fikk se løver en meter utenfor bilvinduet. Tigre like nær. Neshorn og flodhester. Elefanter i størrelsen XXL, sjiraffer, apekatter og masse andre arter.

Da Vikingposten var på besøk fikk vi spesialoppvartning av dyrepasseren for tigrene. Den gale mannen gikk inn på området deres og dro en sovende tiger i halen slik at vi skulle få bilder av den i våken tilstand. Dette kalles ikke risikosport – men ekstremsport. Med livet som innsats!

Les også: Den beste fornøyelsesparken

Men tigeren gadd ikke reise seg opp engang. Den hadde akkurat spist, heldigvis, og ga bare et stort brøl mot dyrepasseren. Nesten som den sa:
Gjør du det en gang til så spiser jeg deg til kveldsmat!

Skal du til Safari Aitana bør du gå inn på parkens hjemmeside:
www.safariaitana.com og sjekke når de mater dyrene. Da får du sett litt mer våkne og opplagte dyr enn det vi gjorde.

Det er likevel litt spesielt når du kan gå ut av bilen og stille deg op rett ved siden av elefanter like store som varebilen til Flyttespesialisten. Da føler selv en godt voksen mann på så å si to meter seg fryktelig liten.

Les også: Alfaz del Pis minste fornøyelsespark

Like ved inngangen til parken ligger den en restaurant som serverer god mat.
Men i høysesongen kan det bli trangt her. Der finnes også en liten lekepark for de minste, og en park man kan spasere rundt i.
Selv hovedparken er på formidable 1,5 millioner kvadratmeter og ligger 1020 meter over havet. Man bruker bilen til å utforske parken. Og husk at kabriolet er forbudt inne hos både løvene og tigrene. Selv med taket oppe.
Dette gjelder ikke de kabrioletene med ståltak. Der skal også alle bilene ha vinduene igjen.

Det er gratis for barn under tre år. Barn fra tre til ti år koster 12 euro mens voksne koster 17 euro for et dagspass.

For å komme til Safari Aitana er det best å kjøre til Villajoyosa og ta veien nord opp mot Sella. Derfra følger du skiltene mot parken. En tur som tar cirka 45 minutter fra Villajoyosa og N-332.