Her er arvtakeren til Helge prest i Torrevieja

Søndag ble Dag Magnus H. Havgar innsatt som ny prest og kapellan i sjømannskirken i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 8. september 2011 05:44

LA SIESTA

Dag Magnus Hopstock Havgar og familien har de siste fem årene bodd i USA og Florida. Han er allerede utpekt som arvtaker til Helge Pettersson, når han gir seg i løpet av et par år.

– Det har vært fem flotte år som sjømannsprest i Florida. Men på grunn av visumreglene til USA måtte vi bevege på oss nå. Da er det flott å få lov komme hit til Spania og Torrevieja. Alt ser bra ut og vi er blitt tatt veldig godt imot. Døtrene våre på 15 og 17 år har funnet seg til rette på Den Norske Skolen i Rojales. Med norsk studiekompetanse derfra, er det et flott springbrett for deres videre studier i Norge, sier Dag Magnus Hopstock Havgar til Vikingposten.

Les også: Sjømannskirkene i Spania må ta mer ansvar

Kona, Cathrine Hopstock Havgar, vil jobbe deltid som informasjonsmedarbeider ved kirken.
– Kona Cathrine er også utdannet prest, men på grunn av helsen vil hun jobbe kun fire timer i uken. I min ansettelse ligger det til rette for at jeg skal ta over etter Helge Pettersson når han går av med pensjon og slutter, sier Hopstock Havgar.

Helge Pettersson bekrefter han vil gå av om ikke så alt for lenge.
– Jeg er i mitt 68. år, og har bestemt meg for å gå av før jeg blir 70. Samarbeidet med Dag Magnus går veldig bra, og han vil gjøre en fremragende jobb når jeg gir meg, sier sjømannsprest og daglig leder Helge Pettersson.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

Høstprogrammet til kirken på La Siesta er klart og mye spennende står på programmet.
– Vi ser lyst på høsten og programmet fremover. Gudstjenestene i høst varierer som vanlig mellom blant annet høymesser, Gla’sang og familiegudstjenester. Middagsserveringen på torsdager, og lørdagsgrøten, starter i overgangen september – oktober. Ved enkelte av serveringene vil det også bli konsert av gjestende kor. Ellers får også vi besøk av Jan Groth, Nøtterøy Veterankorps, Karoline Krüger og Sigvart Dagsland, sier Pettersson.

– Vi har også et nytt barne- og familietilbud nå i høst. Det er familiedag, hvor hele familien blir aktivisert og vil være samlet. Det vil foregå fem onsdager utover høsten. Vi håper det vil være med på å gi inspirasjon i hverdagen, sier den nye sjømannspresten og kapellanen, Dag Magnus Hopstock Havgar.