Her blir flypassasjerene satt på bussen

Kaoset med Norwegian komplett.

Spaniaavisen

Publisert 4. desember 2010 20:15

SAN JAVIER

Etter å ha ventet i timesvis på Norwegian-flyene fra Trondheim og Oslo til San Javier (Murcia), fikk flypassasjerene plutselig beskjed om at de måtte reise med buss til Alicante og reise videre fra El Altet.

Kaoset var komplett da tre busser ble satt opp fra San Javier til El Altet – med mangelfull informasjon i forkant.

Hundrevis av passasjerer ble busset opp til Alicante for et fly som skulle gå til Trondheim klokken 22.30 og til Oslo.

Norwegian, som lovet å komme med informasjon på nettsiden og på SMS, maktet ikke noen av delene. Kun SMS om de opprinnelige flyvningene ble sendt ut, noe som skapte kaos blant de reisende.

– Dette har bare vært trist, og en lei påminnelse om at Norwegian ikke evner å formidle nødvendig informasjon til reisende som plutselig er havnet i trøbbel. Pinlig er et ord som melder seg, sier passasjerer som spaniaavisen.no snakket med på San Javier ved 20-tiden lørdag kveld.

Spaniaavisen.no snakket med en rekke passasjerer – ingen hadde fått noen som helst informasjon fra Norwegian – selskapet de skulle fly med.

På sin hjemmeside opplyser Norwegian nå at de vil sette opp en såkalt "rescue flight" for å få hjem strandede passasjerer. 

Passasjerer som har behov for å reise videre innenriks i Norge eller til Sverige eller Danmark vil bli booket videre uten kostnad. Det samme gjelder reisende fra Skandinavia til Alicante.

Disse flightene går :
Oslo (Gardermoen) – Alicante: DY 6130 vgang 21:35 5. desember.
Alicante – Oslo (Gardermoen): DY 6131 avgang 02:00 6. desember.