Her blir du mat for fiskene

Skal det være en fiskepedikyr?

Spaniaavisen

Publisert 30. desember 2011 23:46

GRAN CANARIA

Siste trend i behandlingen av føtter og bein har også nådd Puerto Mogan på Gran Canaria. Blant restaurantene ved vannkanten holder også Dr. Fish til. Her kan beina dine bli mat for fiskene, nærmere bestemt av arten Garra rufa.

Fiskene som opprinnelig kommer fra Tyrkia, har lenge blitt brukt i behandlingen av hudsykdommer. En behandling starter med en rengjøring av beina, så setter du deg med begge beina i akvariet og så begynner fiskene å spise døde hudceller. Samtidig produserer fiskene et enzym som er bra for huden, blir det hevdet.

Her finner du boliger til salgs på Costa Blanca

Doktor Fish som arten også kalles, har ikke tenner. Men det var ikke alle kundene som var like begeistret da Spaniaavisen stakk innom akvariene i Puerto Mogan. En ung norsk jente gikk fra skrekkblandet fryd til angst der hun satt med beina i vannet.
For folk med psoriasis gjør fiskene en god jobb. Og siden fiskene ikke er interessert i frisk hud, behøver du ikke være redd for at de skal ”spise” for mye.

Les også: Helnorsk havn i Puerto Mogán

Behandlingen er ikke billig. Hos Dr. Fish i Puerto Mogan kostet 15 minutter med selskap av fiskene åtte euro. Flere steder, blant annet i San Agustin, er fiskene på jobb i tilsvarende akvarier.

spaniaavisen.no – hele Spania, hele året!