Her ble det målt 42,1 grader!

...og nå skal de få slite med vinden i tillegg - sterk kuling, faktisk.

Spaniaavisen

Publisert 17. august 2013 08:48

Hetebølgen som har satt sitt preg på Kanariøyene i over en uke, er i ferd med å svekkes.

Sommerrekorden fra Agüimes sør på Gran Canaria på 42,1 grader (!) ble notert i går ettermiddag og overlever riktignok helgen, men meteorologene har sendt ut flere advarsler på grunn av heten også denne helgen.

På Gran Canaria kan temperaturen nå 37 grader flere steder i dag, både i øst, sør og vest. Det oransje varselet gjelder fram til klokken 21 i dag. Det blir også varmt på de andre kanariøyene.

Sjekk værutsiktene for ditt spanske sted her

Problemet i dag kommer til å bli vinden. Det er nemlig meldt vind på opptil 70 km/t. Det betyr sterk kuling. Vindvarselet gjelder fram til klokken 06.00 søndag morgen.

I morgen vil varmen avta, men vinden ser ut til å sette sitt preg på El Hierro, La Gomera, La Palma, Tenerife og Gran Canaria.

Her på Costa Blanca har temperaturene normalisert seg og ligger rundt 30 grader både nord og sør i regionen. Lørdag formiddag klokken 11.10 er det 28 grader i Torrevieja sentrum, hvor Spaniaavisen og Vikingposten har sine kontorer.

Ikke alle er like heldige. I Aragón, La Rioja og Navarra er det mye regn som ligger bak meteorologenes oransje advarsel. På en time kan det komme 30 mm nedbør nå i ettermiddag.