Henter norske pleiere til spanske sykehus

Ønsker seg både lege og sykepleiere fra Norge.

Spaniaavisen

Publisert 2. juni 2011 05:46

BENIDORM

Kristina Thompson og Siri Trønsdal imponerte personalet ved Hospital Clinica Benidorm så mye den måneden de var lærlinger, at sykehuset like godt tilbød dem fast jobb.

Hospital Clinica Benidorm (HCB) er et av Spanias aller beste private sykehus. Nå vil også sykehuset ha flere skandinavisktalende ansatte.

– Vi har mange norske pasienter, og ønsker å gjøre hverdagen deres enda bedre når de er innlagt på sykehuset. Per dags dato har vi noen her som er svensktalende, men utenom meg, blir de to flotte unge damene de første som er norske. Og vi kunne ikke fått tak i flinkere pleiere. Siri og Kristina er de beste lærlingene vi noen gang har hatt ved sykehuset, roser pasientkoordinator Svein Carlo Bjerke.

Les også: Oline (95) på sin aller første sydentur
 
Etter det Vikingposten kjenner til kommer sykehuset til å knytte til seg både lege og sykepleiere fra Norge i løpet av kort tid.

De to unge jentene stortrives både ved sykehuset og i Spania. Kristina Thompson (19) har fått jobb fra og med august, noe hun etter all sannsynlighet takker ja til.

– Jeg har vært lærling i Spania i to år, og er ferdig i august med læretiden. Da sykehuset tilbød meg jobb som hjelpepleier, ble jeg veldig forbøyd. De må ha vært godt fornøyd med jobben den måneden jeg har vært her. Jeg stortrives i Spania, og har hatt en helt topp læretid. Både på Betanien, Reuma Sol og HCB. En stor takk til Den norske skole Costa Blanca for at de har vært med på å legge til rette slik at jeg kunne ta læretiden her. Det blir spennende å være en vanlig ansatt på avdelingen, sier Kristina Thompson til Vikingposten.

Les også: Norsk kremmer satser på fiskebutikk i Torrevieja

Hun har hatt læretiden som hjelpepleier på medisinsk post ved HCB. Dette har innbefattet alle oppgaver en hjelpepleier utfører. Hun har jobbet tett med personalet, og lært masse spanske i løpet av den siste måneden. En forutsetning for at hun ble tilbudt jobb ved sykehuset.

– HCB er et flott sykehus. De er utrolig dyktige på det de gjør. I tillegg er det ordentlige forhold for de ansatte, og ikke minst pasientene, sier Thompson.

– Jeg er veldig stolt over å ha vært veilederen til Kristina. Hun har vært lærevillig, hatt gode observasjoner og hatt fin kontakt med pasientene. Det var ikke vanskelig å melde fra om at vi gjerne vil ansette henne, sier veileder og pleier, Mina Kluijuen og tar et godt tak rundt sin ”elev”.

Les også: Kom hjem fra Spania 57 timer forsinket – nektes erstatning

Kollega og venninne Siri Trønsdal (20) kommer sannsynligvis til å flytte hjem til Norge for å videreutdanne seg til sykepleier. Hun har virkelig fått smaken på yrket etter sine to år som lærling i Spania.

– Jeg fikk beskjed om at jeg måtte bli enda bedre i spansk, så kunne jeg bare komme på sykehuset å melde meg til tjeneste. Her på HCB har jeg lært masse. Det skjer noe nytt så å si hver eneste dag. Men jeg har lyst til å bli sykepleier, og kommer derfor ikke til å begynne i noen jobb i Spania på en stund, sier Siri Trønsdal.