Henry har fått husokkupanter til nabo

Kvier seg for å forlate sin egen bolig.

Terje Aspdahl

Publisert 6. mars 2014 07:47

TORREVIEJA

Henry Sundberg fortviler etter at husokkupanter har tatt over nabohuset i urbanisasjon Torreta Florida. Ingen ting gjøres fra politiets eller kommunens side.

Nabohuset til svensken ble okkupert for cirka fire uker siden. Nå etterlyser Sundberg handling fra kommunen.

– Det må jo være i kommunens interesse at hus ikke blir okkupert, men det er tydelig man ikke har de rette verktøyene når slike ting skjer. Etter det jeg forstår er det et meglerfirma som eier huset, og så lenge de ikke anmelder dette og husokkupantene har satt lås på inngangsporten, kan ikke politiet gjøre noe. Politiet har vært her flere ganger, men de sier det må foreligge en anmeldelse fra huseier og saken må til retten før de kan gjøre noe, sier Henry Sundberg til Vikingposten.

Les også: Drømmehuset ble mareritt for Unni

Meglerfirmaet som Sundberg mener eier huset, har også et skjellet av et hus stående på tomten inntil det okkuperte huset. De fikk byggestopp fra kommunen etter det ble oppført en etasje mer enn lovlig på bygget.

– Slik har huset stått i ti år og jeg er sikker på at meglerfirmaet har en koblingen i denne saken. Hvorfor anmelder de ikke dette? Når vi forsøker å kontakte meglerfirmaet er det ikke svar å få. Det er kun et telefonnummer som fungerer, men ingen svarer, sier Sundberg.

Både Sundberg og flere naboer reagerer på husokkupasjonen i villaområdet på Torreta Florida.
– Vi er samstemte om hva vi synes om okkupasjonen. Både skandinaver og spanjoler føler dette er en trussel mot sikkerheten i området. Det har vært flere innbrudd og vi mener det har en sammenheng med nabohuset som er okkupert, sier Sundberg.

Ser du etter bolig i Spania? Sjekk ut disse prospektene først

For ti dager siden ble både strøm og vann stengt i det okkuperte huset.
– Vi har hatt Iberdirola her og de stengte strømmen til huset samme dag de var her. Aquamed kom så dagen etter å stengte vannet. Men det er tydelig ikke nok for at okkupantene vil flytte. Jeg vet de hopper over muren til min tomt og stjeler vann fra bassenget mitt når jeg ikke er hjemme. Og de samler sammen både grener, rusk og rask fra hagen når de vil fyre i peisen, hevder Henry Sundberg.

Da Vikingposten var innom tidligere denne uken så vi selv en kvinne som samlet sammen grener og annet rask som ble tatt med inn i huset.

– Jeg håper og tror det snart vil skje noe fra politiets og kommunens side. Å ha husokkupanter så tett innpå seg er ikke noe trivelig. Jeg kvier meg for å forlate huset mitt selv om det er for en kortere eller lengre periode, sier Henry Sundby.

Det har ikke lyktes Vikingposten å komme i kontakt med meglerfirmaet Europrestige.