Hengt ut som dårlige betalere

Eierne av Torrepost valgte å gå til politiet da eieren av Scandinavisk Senter hengte opp flere plakater om at firmaet ikke betalte husleien sin.

Terje Aspdahl

Publisert 15. juli 2009 16:56

TORREVIEJA

Da Gry Annette Kolstad og Kjell Isaksson kom på jobb mandag morgen hang det store plakater på hele senteret  om at Torrepost ikke betalte for seg. – Det var også sendt ut brev til alle de andre leietakerne om at Torrepost ikke betalte for seg, forteller Kjell Isaksson. Sammen med Gry Annette Kolstad i Torrepost valgte eierne å anmelde sentereier Arly Jörtner til politiet.

Torrrepost har leid lokaler i Scandinavisk Senter i Torrevieja i snart to år. For snart fire måneder siden sa de opp kontrakten.

Les også: Fordelskort kan brukes på butikkene i Torrevieja

– Vi ble lovet mye for å flytte inn i senteret for snart to år siden. Men vi har hatt en konflikt med sentereledelsen siden vi flyttet inn. Det blir lovet at mangler skal utbedres og reparasjoner skal bli utført hele tiden. Men ingenting er blitt gjort. Nå vil vi flytte og avslutte et samarbeid som ikke har fungert. Vi ga beskjed gjennom vår advokat at depositumet vi har lagt inn på cirka 3500 € vil vi bruke som betaling av de siste månedene av oppsigelsestiden. Vi så dette som en enkel løsning for begge, ikke minst er vi også redd vi ikke vil få depositumet tilbake, sier Gry Anette Kolstad til Vikingposten.
Hun er klar på at Torrepost ikke skylder Scandinavisk Senter noe.

– Vi skylder per dags dato ingenting. Vi har hatt firmaet vårt i Torrevieja i fem år og betaler det vi skal. Vi taper penger på dette og det er ærekrenkende. Etter råd fra vår advokat har vi politianmeldt det, sier Kolstad.

Les også: Stenger hovedgate i Torrevieja

– Vi vet vi på det meste har vi trukket 2000 kunder til senteret i uken. Samtidig blir ikke engang airconditionanlegget satt i stand. Vi har på det verste 38 grader på verkstedet vårt. Det kan verken vi eller kundene våre være fornøyd med. Nå vil vi bare flytte, sier Kjell Isaksson.
Sentereier Arly Jörtner avviser alle beskyldningene fra Torrepost.

– De følger ikke kontrakten og har ligget etter med betalingen siden de flyttet inn. Nå ligger de etter med tre måneders leie. Ikke betaler de felleskostnader og strømmen er ikke betalt, så den blir vi nødt til å stenge, hevder Jörtner.

Om politianmeldelsen etter at han hengte opp plakalter overalt på senteret, sier han:
– At de har politianmeldt meg er bare et forsøk på å forsvare seg, og en unnskyldning for at de ikke har penger. De er de eneste som klager . Og at aircondition ikke fungerer er fordi vi har et felles anlegg på senteret. Det er flere grunner til at den ikke fungerer som den skal, sier sentereieren til Vikingposten.