Helseturisme i Spania blir stadig mer populært

Helseturistene bruker seks til ti ganger mer enn vanlige turister.

Spaniaavisen

Publisert 7. oktober 2013 19:03

MADRID

Helseturisme i Spania er en økende trend med et årlig gjennomsnitt på 20.000 til 50.000 pasienter.

Dette er grunnen til at statssekretær for turisme, Isabel Borrego, ønsker å opprette en nasjonal plattform for å oppmuntre denne praksisen. Spania er å betrakte som voksende innenfor helseturisme.

Ifølge Instituto de Turismo de España viser ferske tall fra fjoråret at 21 868 internasjonale turister som ble behandlet i Spania brukte 12,1 milioner euro. 

– Turister som reiser til Spania av medisinske årsaker bruker seks til ti ganger mer enn en vanlig turist i landet vårt, sier i Borrego.

Lønnsomheten ved helseturismen har ført til at regjeringen tar sikte på å oppmuntre denne praksisen ved å opprette en nasjonal plattform under navnet la Marca España.

Ser du etter tannlege, hjemmehjelp eller en forsikringsagent? I vår bransjeguide finner du hjelpen du ser etter

– Dette er en innsats som tar sikte på å øke turismen, skape arbeidsplasser, bedre vår posisjon å fremme offentlige og private partnerskap. Turisme er en nisje for fremtiden, sier Borrego.

Tyskland, Nederland , England og Sverige er de landene som benytter seg mest av det spanske helsevesenet. Det gjelder spesielt kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi. 

Den øvre middelklasseturist velger Spania for å få bedre kvalitet på behandlingen og fordi pris er lavere enn deres opprinnelsesland.