- Hellstrøm forandret livet mitt

En ukes besøk og inspirasjon fra stjernekokken Eyvind Hellstrøm har forandret livet til Irene Primstad.

Spaniaavisen

Publisert 17. desember 2010 18:41

ORIHUELA COSTA

Denne høsten har vært spesiell for Irene Primstad på La Luna bar. Å ha hatt besøk av stjernekokken Hellstrøm har gjort noe med livet hennes. Drømmen om å få til en god, men folkelig restaurant der maten er det viktigste, er i ferd med å gå i oppfyllelse.

– Han er en fantastisk inspirator. Når han endelig skjønte at jeg mente alvor med planene mine, har han støttet meg og gitt meg gode tips med på vegen. Vi følger hans råd slavisk, og utvider menyen litt etter hvert. Over nyttår inviterer jeg alle kritikerne av fiskepuddingen som gikk til helvetet om å komme og smake på den på nytt. Det blir en drømmemiddag, forsikrer Irene Primstad.

Trenger du hjelp? Sjekk ut vår bransjeguide 

Kritikken og janteloven har hun fått merke, men først og fremst har alt vært positivt. Hun kan melde om 65 prosent økning av matservering fra oktober til nå.
– Neste år blir travelt. Da skal jeg forhåpentligvis fullføre læretiden for å få fagbrevet som kokk. Det må jeg jo ha i bunnen her. Jeg håper å kunne lære av de beste. Det er da jeg blir flink selv. Teorien har vært i orden i mange år. Stemningen på kjøkkenet er en helt annen og mer positiv nå. Det er morsomt å lage god mat fra bunnen av!

Les også: Prøvde å stjele julemiddagen

– Apropos god mat. Hva slags julemat serverer du gjestene?
– Her går det for det meste i ribbe med tilbehør. Og du skal få smake på svoren. Den er førsteklasses. Jeg har fått mye skryt av ribba i desember. Etter at ribba har ligget ferdig opprutet med salt og pepper en til to dager, har jeg ribba i ovnen i tre til fire timer. Starter med svoren ned på 100 grader. Det er bare den siste timen jeg skrur opp temperaturen til 200 grader. Siste kvarteret får den en ekstra piff på 250 grader. Svoren ligger ned i en time. Resultatet blir perfekt hver gang. God og saftig med masse smak, forteller Irene Primstad.

Etter hvert som hun stoler mer på seg selv når det gjelder sammensetning av smaker og råvarer, stiger selvtilliten og humøret.
– Jeg gir meg ikke ut for å være noe mer enn det jeg er. La Luna skal fortsatt være et folkelig sted med dans i helgene. At folk setter pris på den gode maten vi nå serverer gir meg bekreftelse på at vi er på riktig veg, uttrykker Irene.

Les også: Slik er programmet for sjømannskirkene i julen

Irene Primstad er ikke bare en driftig restauranteier og nybakt TV-kjendis. Hun har også fire barn. For å få livet til å gå opp trengs det en sterk administrator. Irene er det også.

– Når skolen har fri er det verst. Da må jeg snu helt om på hverdagen. Nå skal alle ungene være i Norge noen uker før jul, og jeg gleder meg til de kommer ned hit 1. juledag. De får kjenne på god, gammeldags julestemning, slik jeg husker det fra min barndom. Det unner jeg dem, sier Irene Primstad med julestjerner i øynene.

– Hva ønsker du for året som kommer?
– Jeg ønsker meg mange nye, hyggelige gjester. De vil passe bra sammen med de hyggelige gjestene jeg har fra før. Dessuten ønsker jeg meg en ny kokk(e). Med økende etterspørsel fra kjøkkenet, trenger vi en til. Jeg ønsker at jeg får tatt kokkefagbrevet, og at Hellstrøm kommer på besøk. For å toppe det hele ønsker jeg meg snill mann og snille barn.

Irene kommer helt sikkert selv til å legge grunnen for at alle ønskene hennes blir oppfylt i det nye året.