Helfo vet ikke hvorfor enkelte nekter å godta helsetrygdkortet

I Spania.

Spaniaavisen

Publisert 27. april 2013 14:27

COSTA BLANCA

Det var Aftenposten som først meldte at flere nordmenn har fått problemer med å bruke helsetrygdkortet. Kortet skal være en garanti for at du får dekket alle utgifter til medisinsk behandling i EØS-landene.

vår Facebook-side har flere nordmenn fortalt at kortet ikke var til hjelp både på Kanariøyene og fastlandet.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra folk som har hatt vanskeligheter i blant annet Hellas og Spania, inkludert Kanariøyene. Selv om noen få har meldt om at de har opplevd at kortet ikke automatisk har gitt dem medisinsk hjelp, er dette en mikroskopisk andel i forhold til alle som er fornøyde, sier avdelingsdirektør Jørgen Sætre ved Helfo servicesenter.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca 

–  Vi vet ikke årsaken til at noen har opplevd vanskeligheter ved bruk av kortet noen steder, men det har i hvert fall ingenting med at den norske stat ikke betaler for seg. Alle de økonomiske avregningene mellom EØS-landene ordnes gjennom et årlig landoppgjør i regi av EØS-systemet, sier Sætre.

Tidligere er det meldt at enkelte sykehus på Costa del Sol og Costa Brava nekter å godta helsetrygdkortet.

Helsetrygdkortet gir kun rett til nødvendig medisinsk behandling ved sykehus eller lege som er tilknyttet det offentlige helsevesenet i det landet du oppholder deg i. Her går det et viktig skille.

Kortet dekker ikke ekstra utgifter til hjemreise når du er blitt syk eller utsatt for en ulykke. For å sikre deg mot slike utgifter anbefaler Helfo en reiseforsikring.