Hektisk Costa Blanca-debut for Høyre-Erna

Onsdag kommer Erna Solberg til Torrevieja og det som er et stramt program for Høyre-lederen.

Terje Aspdahl

Publisert 8. mars 2012 09:44

TORREVIEJA

Costa Blanca Høyre har store forventninger til Høyre-lederen sitt første besøk til Costa Blanca.

– Erna Solberg har et meget tett program og vil stoppe på Costa Blanca kun en natt. Derfor vil vi oppfordre alle som er interessert i å høre Solberg om å komme onsdag. Det er kanskje vår kommende statsminister vi introduserer, sier en optimistisk leder for Costa Blanca Høyre, Karl J. Bugge til Vikingposten.

Her finner du hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Programmet for kvelden er klart. Møtet starter klokken 17.00. Etter en kort innledning overtar Erna Solberg. Dette etterfølges av en kort pause før de kjører en spørsmålsrunde.
– Costa Blanca Høyre har mottatt en god del saker som vi vil be Erna kommentere rundt. I tillegg vil nok publikum også ha en del spørsmål som de foreløpig har holdt tett inntil brystet, sier Bugge.

Costa Blanca Høyre ønsker å fokusere på følgende saker:
1. Generalkonsulatet i Alicante skal nedlegges. Her er ikke politikerne informert om årsaken.
2. Kildeskatten på 15 prosent. Selv om du betaler skatt til Norge, opprettholder Norge alle begrensninger på nordmenns bevegelsesfrihet i fedrelandet.
3. Avkorting av pensjonen for gifte pensjonister på 15 prosent.
4. Kompletterende undervisning for norske barn på spanske skoler er i ferd med å forsvinne. Regjeringen reduserer tilbudet til barna uakseptabelt mye.
Morsmålet er basisen for all videre utdanning.
5. Sigbjørn Johnsens pensjonskutt på 0,75 prosent av lønnsstigningen. Her må målsetningen være at om noen år er vi alle minstepensjonister.

Les også: Beklager ikke at Nav legger ned sitt Spania-kontor

– Vi håper at dette besøket skal vekke den politiske interessen hos den norske befolkningen på Costa Blanca, og gi oss ny energi til å starte arbeidet frem mot stortingsvalget i september 2013. I løpet av den siste uken kan vi glede oss over fem nye medlemmer, som bringer medlemstallet opp i 50 personer. Vi vet også det finnes personer som ønsker å delta i styret eller i komiteer. Ikke vær redd, ta kontakt.
 
– Ut fra de signaler som vi har mottatt venter vi fullt hus på La Rustika og alle er hjertelig velkommen. Vi skal gjøre vårt ytterste for at alle kommer inn i varmen, sier Karl J. Bugge, og legger til at kvelden avsluttes med middag og dans.