Heiser flagget for nytt klubbhus i Alfaz

Den Norske Klubben Costa Blancas storstue reiser seg.

Spaniaavisen

Publisert 26. september 2013 09:20

ALFAZ DEL PI

Tradisjonen tro når det høyeste punktet av bygningen er reist, heises flagget som symboliserer at alt går som planlagt. 

Presidenten i Den Norske Klubben Costa Blanca, Bjørg Svedbergh, og den norske konsulen Jan Arild Nilsen, hadde med seg ordfører i Alfaz del Pi Vicente Arques og representanter fra kommunen under seremonien. Også mange nordmenn i Alfaz del Pi deltok.

Les også: La ned grunnsteinen for ny norsk storstue i Alfaz

Den Norsk Klubben med sine mer enn 1000 medlemmer trenger mer plass til å komme sammen og utføre sine aktiviteter. Løsningen ble et nytt klubbhus som er sentralt plassert i byen med gode forbindelser.

Budsjettet er på 810 000 euro og byggingen tar 12 måneder. Bygget rommer hele 505 kvadratmeter i to etasjer, med to rom på 120 og 80 kvadratmeter, samt en kafé, kontorer og to terrasser med panoramautsikt.

Finn hjelp i vår bransjeguide

– Vårt nye klubbhus er klart til innflytting i februar neste år. Vi hadde i utganspunktet planer om å flytte inn tidligere, før bygget var helt klart, men vi venter nå til hele bygget er ferdigstilt. Det totale budsjettet er på 810 00 euro med en egenkapital på 250 000 euro, resten finansieres av våre medlemmer ved hjelp blant annet av donasjoner. Alfaz del Pi kommune støtter opp om prosjektet og hjelper til med praktisk tilrettelegglegging. Tomten har vi en leieavtale på med kommunen som løper over 75 år til en meget gunstig pris, sier Bjørg Svedbergh, presidenten i Den Norske Klubben Costa Blanca, som ser frem til å flytte inn i i det nye klubbhuset med større plasss for medlemmene og klubbens aktiviteter.