>
NYHETER

Havneutbygging lager krøll for Tre Kongers-parade i Torrevieja

De tre vise menn kommer sjøveien til Torrevieja 5. januar klokken 17.00.


TORREVIEJA

Torrevieja kommune har gjort en innsats for å opprettholde den tradisjonelle ankomsten til de tre vise menn fra havet - til tross for ombyggingsarbeidene i havnen.

Dermed kommer det kongelige følget om bord på "Los Tabardos" til havnen klokken fem om ettermiddagen 5. januar for å begynne en noe lengre parade enn vanlig. Den starter foran Torrevieja Casino og vil gå langs avenyen La Libertad, gatene Ramón y Cajal, Zoa og Ramón Gallud hvor de blir mottatt av kommuneledelsen i rådhuset.

Fasaden til kirken la Inmaculada vil bli portalen til Betlehem, hvor de tre vise menn vil ankomme for å gjennomføre iscenesettelsen av tilbedelsen av Jesusbarnet. 

Paraden vil på tradisjonelt vis ha en flottør for hver av de tre vise mennene, Melchor, Gaspar og Baltasar, samt to andre for iscenesettelsen av Betlehemsportalen og stjernen.

Mens i La Mata er to flottører med de tre vise menn også i paraden.

Også diverse show som iscenesettelsen av «deseo de Navidad», Bollywood-balletten med 21 dansere, den afrikanske balletten med «Carboneros» der ulike aktører vil samhandle med publikum, i tillegg til i forbindelse med utdelingen av brev, åtte esler, styltevandrere og stjerneballetten.

I løpet av paraden, der også tre musikkorps skal delta, deles det ut 2000 spanske flagg og det blir også et hesteshow med syv ryttere.

Den 3., 4. og 5. januar vil en julekrybbeportal bli installert på fasaden til kirken la Inmaculada, samt på Plaza de Encarnación Puchol i La Mata den 4. januar

Byrådet har investert 209.000 euro i organiseringen av denne paraden og som også skal gjennomføres i La Mata-distriktet med start på avenyen Los Europeos litt senere.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.