Haug Musikkorps gjester Costa Clanca

Har konserter i helgen.

Spaniaavisen

Publisert 27. september 2014 05:39

ALTEA

Haug Musikkorps er et tradisjonelt musikkorps som er tilrettelagt for mennesker med spesielle behov (psykisk funksjonshemmede), og ble etablert i 1984 med målsetting: " å vekke interesse for musikk, samt medvirke til et godt kameratskap og et sundt fritidsmiljø".

De spiller på messingblåseinstrumenter og diverse slagverk. Instrumentene er tilpasset den enkelte musikkant etter behov.

Korpset arbeider etter en pedagogisk metode hvor det brukes håndtegn i stedet for tradisjonelle noter. Dette er så enkelt at korpset i realiteten er tilgjengelig for alle som har lyst til å spille. Metoden tillater også at man blir med i spillefellesskapet umiddelbart og uten en lang opplæringstid før man kan bli med i det sosiale spille fellesskapet. 

Repertoaret består av tradisjonell korpsmusikk, og av kjent og dagsaktuell musikk som er morsom å spille for musikantene og fin å høre på for publikum. 

I forbindelse med turen til Spania har de utvidet sitt repertoar med noen tradisjonelle spanske melodier som en gest til vertslandet.

På turen til Spania er det i med 15 musikanter, fem støttespillere og et støtteapparat på 19 personer.

Haug Musikkorps har tidligere denne uken holdt to konserter på Vistamar rehabiliteringssenter i Villajoyosa og på CAN-senteret i Altea.

Kommende konserter er:
Lørdag 27. september klokken 12.00 på kirkesenteret i Albir, søndag 28. september klokken 13.00 ved ankeret på strandpromenaden i Albir og mandag 29. september klokken 12.00 på Fundación Betanien i Alfaz Del Pi.