Hårreisende flink 10-årsjubilant

Heidi Monika Synnevåg og hennes frisørsalonger fyller ti år. Det skal behørig feires lørdag.

Terje Aspdahl

Publisert 21. oktober 2010 08:04

TORREVIEJA

– Jeg jobbet her først for en nordmann i et år som drev salongen før meg. Da var det bare herrefrisørsalong. Når året var omme dro jeg tilbake til Norge for å jobbe, men da salongen skulle selges bestemte jeg meg for å ta over. Det var bare min mor og jeg som jobbet her. Min mor hjalp meg med vasking av hår, mens jeg var frisøren. Jeg fikk mange kunder i starten, og bestemte meg raskt for å utvide til to salonger. En i Torrevieja og en i Horizonte på Playa Flamenca. Vi har fem stoler i hver salong, sier Heidi Monika Synnevåg til Vikingposten.

Les også: Boligidyll for de over 55

Synnevåg har merket at kundene har blitt yngre med årene.
– Det har alltid vært pensjonister som har vært den største kundegruppen min. Det gikk stort sett i vasking og legg. Nå har vi yngre kunder og vask og legg eksisterer nesten ikke, sier hun.

Turid Gustafson har vært fast kunde hos Heidi siden 2003.
– Jeg har en ferieleilighet i Torrevieja og bruker den så ofte jeg kan. Og når avreise er bestemt venter jeg alltid med å klippe meg til jeg kommer ned. Turen til Heidi er det første jeg gjør når jeg kommer til Spania. Og det er det siste jeg gjør før jeg vender hjem til Norge. Her får jeg det som jeg vil. Jeg har faktisk ikke noen frisør i Norge jeg er like trofast mot som Heidi, sier Turid Gustafson til Vikingposten.

Les også: Dette er Alfaz del Pis minste fornøyelsespark

For ti år siden var det ikke mange skandinaviske frisører i Torrevieja. Det har forandret seg siden Heidi Synnevåg startet opp.
– Jeg tror det kun var Salong Margaretha’s som var skandinavisk her når jeg tok over. I dag er det mange som har kommet etter fra nord. Men vi har vært heldige og fått beholde vår store kundegruppe. De fleste kommer tilbake, noe jeg er veldig glad for, sier Synnevåg.

Lørdag skal jubileet feires ved salongen i Horizonte, på Horizonte Plaza på Playa Flamenca.

– Vi feirer dagen sammen med en annen jubilant. Vesla Hagen fyller 70 år i år, og hun vil til og med opptre. Sammen med henne vil også Den Norske Mannsoktett opptre. De kommer helt fra Lillehammer for å gjøre stas på både Vesla Hagen og vårt tiårsjubileum. Det hele starter klokken 12 lørdag, og vil vare cirka fire timer. Etter underholdningen på Horizonte Plaza har vi invitert nesten hundre gjester til mat og drikke på La Luna Bar. Vi gleder oss, sier Heidi Monika Synnevåg.