Harald blir 100 år - nå har han nettopp kjøpt seg ny bil

Mener det lureste han har gjort var å flytte til Costa Blanca - her er hans hemmelighet for et langt liv.

Spaniaavisen

Publisert 8. oktober 2015 08:08

BENIDORM

Harald Meinhardt (99) fikk fornyet sertifikatet i mars i år og har nylig kjøpt seg ny bil – en BMW med automatgir.

99-åringen kommer opprinnelig fra Trondheim og har bodd på Costa Blanca siden 1975. Han har to gjenlevende barn, syv barnebarn og 17 oldebarn, men bor alene i sitt hjem i Benidorm.

– Dette er paradiset for meg. Det lureste jeg har gjort var å flytte hit. Jeg stortrives og setter stor pris på når familen kommer på besøk, sier Meinhardt til Vikingposten.

Har du behov for leiebil? Her kan du velge blant en rekke selskaper + gratis norsk servicetelefon

Han fikk sitt førerkort i 1937 og har siden vært eier av 50 biler. Han jobbet i mange år som bilselger for Ford og kjenner godt til bransjen.

– Ja, nå var det på tide å skaffe meg ny bil. Denne gang med automatgir, som jeg ble rådført til. Det gjør det enklere for meg å kjøre fordi jeg slipper da å gire. Har jo blitt litt «stivere» i hendene og beina med årene. Men det måtte bli en ny BMW. Én gang BMW, alltid BMW, sier 99-åringen og smiler lurt og legger til at hans tidligere bil nå er til salgs.

– Er du ikke redd for å ferdes i trafikken her i Spania?
– Nei, hvorfor skulle jeg være det? Jeg synes det er lettere å kjøre her enn i Norge fordi jeg slipper å følge så nøye med på speedometeret og kan da konsentrere meg mer om trafikken. Men jeg kjører aldri for fort. Noen ganger har jeg registrert at jeg har kjørt 5-10 kilometer over fartsgrensen, men de slår ikke så hardt ned på det her i Spania som i Norge. I løpet av de 78 årene jeg har hatt sertifikat har jeg aldri fått en fartsbot, kun noen parkeringsbøter her i Spania.

Sett denne?
Fire steder i Valencia-regionen blant de vakreste landsbyene i Spania

99-åringen er en habil sjåfør. I 1945 var han sjåfør for kong Haakon og kronprins Olav under deres besøk i Trondheim og tidligere også for kong Haakon og dronning Maud.

Harald Meinhardt besøker Den Norske Klubben Costa Blanca en gang i uken og i tillegg i forbindelse med arrangementer han finner interessante. Da har han alltid med sin hund Dolly som slapper av på uteterrassen i klubben, mens han hygger seg i sosialt samvær med klubbmedlemmene. 

– Det er alltid godt å komme hit. Samvær med hyggelige mennesker og gode samtaler er viktig for meg. Etter besøket kjører jeg hjem og spiser en god lunsj og deretter tar jeg siesta før jeg ser på TV eller surfer på nettet. Hunden Dolly er min trofaste følgesvenn. Hun ble funnet forlatt som valp for cirka fem år siden på terrassen til naboen og da jeg ble spurt om jeg kunne ta vare på henne kunne jeg ikke si nei. Det var kjærlighet ved første blikk, sier Meinhardt.

Meinhardt er en usedvanlig sprek 99-åring. Han er den eneste nordmannen over 90 år som tar idrettsmerket hvert år. Han har til nå 63 merker. Det første merket tok han i 1935, da var han 19 år gammel. Meinhardt ønsket da han flyttet til Costa Blanca å skape et miljø for idrettsmerket og han startet opp Costatrimmen i 1981 som ble det første laget i NIFs historie med adresse utenfor Norge.

Les også: Nå er Spanias mest skremmende tursti blitt en turistmagnet

– Hver morgen trener jeg en halvime yoga og styrketrening og etterpå går jeg tur med hunden. Det er en flott start på dagen med en god frokost. Jeg får hjelp av min husholderske som kommer hit hver dag og setter sammen en næringsrik kost med kjøtt, fisk,grønnsaker og frukt, samt at jeg tar kosttilskudd. Å prøve å ta idrettsmerket er et mål hvert år. Da blir jeg testet på styrke, hurtighet og spenst. Den eneste gangen jeg ikke har gått opp til merket var under krigen fordi jeg led da av giktfeber, sier Meinhardt.