Har suksess med trenerkurs for nordmenn i Torrevieja

Hele 60 fotballtrenere fra hele Norge deltar denne uken under C-lisens-kurset i regi av Oslo Fotballkrets i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 27. november 2014 11:05

TORREVIEJA

Oslo Fotballkrets arrangerer trenerkurset i samarbeid med Roy Pedersen og hans konsept Fotball i Spania fra 25. november frem til 2. desember. Et tydelig populært arrangement.

– Vi hadde håpet på 20-30 deltakere, men det er fullt kurs med 60 påmeldte, sier Roy Pedersen til Vikingposten.

Irene Størseth Lunde er trenerutvikler i barnefotball i Oslo Fotballkrets. Hun mener blant annet tidspunktet og at kurset er komprimert ned til kun én uke er mye av bakgrunnen for den store interessen.

Gjør som 11.000 andre – bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– Hjemme i Norge er kurset til sammen 18 kvelder. To av kursene er 16 timers kurs og to er 20 timers kurs, tilsammen 72 timer. Her går vi gjennom det samme på syv dager, så da blir det ganske intenst, men veldig gøy, sier Irene Størseth Lunde.

– Jeg tror også det utenomfaglige med nye bekjentskaper og erfaringsutvekslinger gjør dette interessant for deltakerne. Fordelen er at man ser bedre sammenhengen i delkursene, det er mer komprimert og også mye faglig utover kveldene på tvers av klubber og kretser, sier Størseth Lunde.

Av tre snes med barnetrenere i fotball er det to damer fra Bø i Vesterålen representert. Heidi Myhre og Cathrine Karoliussen har tatt den lange turen fra Nordland i Nord-Norge for å fullføre trenerkurset i Torrevieja.

– Klubben vår FK Luna oppfordret oss til å søke. Klubben har satt av midler til dette og de var heldigvis ikke brukt enda. Jeg har tidligere gjennomført deler av kurset, men ble aldri helt fullført. Her har vi fri fra barn og familie, og kan konsentrere oss kun om kurset. Genialt, sier Heidi Myhre til Vikingposten.

Les også: Liverpool med fotballskole på Gran Canaria

– Kurset gjennomføres med teori og praksis hånd i hånd. Vi får masse nye innspill gjennom de andre deltakerne. Helt perfekt, sier Cathrine Karoliussen.
Hun er trener for 6-8-åringene i FK Luna.
– Jeg startet på laveste nivå og går nå gradene, sier Karoliussen.

For Roy Pedersen er Fotball i Spania blitt en heltidsjobb.
– Jeg har ingen intensjoner om å vokse og bli kongen av fotball i Spania. Men det er stor interesse for det vi gjør, og ikke minst er det mye jobb. Konseptet selger seg ikke selv, så høsten har gått med til salg og planlegging av de neste arrangementene, sier Roy Pedersen.