Har satt rekordmange vaksiner mot lungebetennelse

På Costa Blanca Klinikken har det vært travle dager siden coronaviruset begynte å spre seg.

Spaniaavisen

Publisert 18. mars 2020 12:00

ALBIR

De fleste som har vært innom har vært bekymret over lungene sine. På bare et par dager i forrige uke satte klinikken hele 50 lungebetennelsesvaksiner.

– Som regel setter vi ikke mer enn et par lungebetennelsesvaksiner i året, nå setter vi plutselig rundt 15 til 25 om dagen, opplyser Rita Ringdal på Costa Blanca Klinikken.  

Bare noen få dager etter at coronaviruset brøt ut, begynte folk å strømme til klinikken for å få satt vaksinen. 

– Mange hadde blitt anbefalt å gjøre det fordi de har problemer med lungene, og andre fordi de har redusert immunforsvar. Det er stort sett eldre mennesker som har vært innom og spurt om vaksinen. 

På grunn av den store pågangen, ble det slutt på sprøytene etter bare tre dager. 
– Folk ble veldig bekymret da de fikk vite de ikke kunne vaksineres her på klinikken, men vi gjorde så godt vi kunne med å roe dem ned. Vi satte dem på en venteliste og gjorde alt for å få tak i flere vaksiner. Selv om det så mørkt ut en stund, greide vi å få inn en del flere. 

Etter en uke har etterspørselen av lungebetennelsesvaksine gått ned, men det er fremdeles rundt 15-20 mennesker som kommer innom for å få satt vaksinen. 

– Trafikken er jevn fra vi åpner til vi stenger. I dag kom det inn en kvinne som sa det begynner å mangle vaksiner mot lungebetennelse i Norge. Jeg vet ikke om det er riktig. Men det jeg er klar over er viktigheten av at alle følger restriksjonene som har blitt satt opp av regjeringen, slik at vi blir kvitt dette viruset så fort som mulig.