Har samlet lovlige NRK TV-sendinger i en boks

Nordmann satser i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 10. mai 2016 07:02

BENIDORM

Svein Duvold (46) og hans selskap IPTVNORGE har utviklet en TV-boks som er lovlig for bruk i utlandet. Boksen «inneholder» NRK-nett-TV og i tillegg blant annet svensk- og dansk nett-TV. 

Boksen er programmert med et enkelt grensesnittet. Alt er lovlig, og boksen henter signaler direkte fra NRK sine servere.
– Så det er de som bestemmer hva som kan sees i utlandet. Det samme gjelder for svensk og dansk nett-TV. Det er ikke mulig å se direktesendingene fra NRK men i opptak cirka en time etterpå, sier Svein Duvold til Vikingposten. 

Duvold sier det ikke er begrensninger med tanke på den norske NRK-lisensen og at boksen kan tas med fra Norge til Spania uten problemer og det samme gjelder for nordmenn som kjøper boksen i Spania.
– Brukerne får også tilgang til utallige tidligere NRK-sendinger i arkivet og også VG-TV, TV3 play og 7000 radiokanaler deriblant 50 norske kanaler, YouTube og NBCnews, sier Duvold.

TV-boksen koster 2490 norske kroner med to års garanti og det er ingen abonnementskostnader. IPTVNORGE er et nyoppstartet selskap som satser på å tilrettelegge enkle og brukervennlige løsninger for sine kunder. Per i dag er det én ansatt som er ansvarlig for salg og service her på Costa Blanca

Svein Duvold har mange års erfaring innen mediabransjen og har blant annet jobbet som journalist og redaktør for norsk lokalradio og jobbet med utvikling av «tv-bokser» i flere år på hobbybasis som han nå gjør til sitt leverbrød.