Har påvist nikotin i flaskevann kjøpt på spanske supermarkeder

Vann fra ti tilfeldige produsenter undersøkt.

Spaniaavisen

Publisert 26. november 2012 17:36

MADRID

Forskere ved Universidad Rey Juan Carlos (URJC) har gjennomført en stor studie av vann på flasker solgt i supermarkeder i Madrid og Toledo.

Fem av ti produsenter hadde altså nikotin i sine vannflasker. Man fant en konsentrasjon på mellom 7 og 15 nanogram per liter.

Flaskene fra ti ulike produsenter i Spania, ble kjøpt inn på forskjellige supermarkeder og testet ved laboratoriet i løpet av 24 timer. Forskerne sier det slettes ikke er uvanlig at man finner stoffer i vannflasker som egentlig ikke burde være der.

Bolig i Syden? Her finner du over 50 boliger til salgs

Årsaken til at man har funnet nikotin i flaskene kan være mange sier forskerne. Det kan til og med være årsaker produsentene ikke er herre over.

Generelt sier forskerne at det er en viss fare for at vann på flasker kan være skadelig i og med at vannet kan ha vært lenge på flaskene, og så kan selve produseringen av vannet gå feil.

Spania er nå den fjerde største vannprodusenten i EU. I tillegg har hele verden opplevd en økning i forbruket av drikkevann på flasker med hele 70 prosent siden 1999.