Har kjøpt boliger som ikke kan selges videre eller arves

♦ Bankansatte og notar anklaget for svindel ♦ Etterforsker om boligprosjekt var ulovlig

Spaniaavisen

Publisert 13. mars 2014 13:51

SANTA POLA

En dommer i Santa Pola undersøker om salget av luksusleiligheter i Santa Pola Life Resort er ulovlig. 

Santa Pola Life Resort på Gran Alacant ble markedsført som en ekslusiv urbanisasjon for personer over 55 år. Her er det spa, medisinsk klinikk og andre tilbud som man betaler ekstra for. Leilighetene ble solgt for mellom 150 000 og 240 000 euro. 

Ser du etter ny bolig? Sjekk ut disse prospektene først

Av de 206 bungalowene er det kun 40 som er bebodd. Da krisen kom stoppet nemlig salget opp.

Det var bare en hake ved det hele, tomten er udelelig. Konsesjonen ved salget i 2002 innebar at tomten kun var til bruk for helse- og hjelpeformål. Det var Cartera de Inmuebles S. L, eid av Bancaja, som kjøpte tomten på en offentlig auksjon. Prisen var fem millioner euro.

Dommeren anklager notaren i Santa Pola og fem bankansatte i Bancaja, nå Bankia, for svindel og villedende markedsføring. 

Det er 14 av kjøperne som har gått til sak etter at de oppdaget at de ikke eide boligen de trodde de hadde kjøpt. 

Kjøpet ga rett til å bo i bungalowen, men den kan ikke selges til tredjeperson eller arves. I reklamemateriellet ga man imidlertid inntrykk av at dette var et helt ordinært eiendomskjøp.

Suma sender en regning på eiendomsskatten IBI som ledelsen ved senteret senere fordeler på beboerne. Dette viser helt klart at salget av bungalowene ikke har vært gjort på lovlig måte, hevder de 14 saksøkerne.