Nyheter

Har kåret Spanias oste- og sider­hovedstad

Fikk endelig tittelen.


ASTURIAS

Spanias neste gastronomihovedstad er Oviedo (Asturias).

Det er det spanske journalistforbundet som i samarbeid med den spanske hotellbransjeforbundet hvert år kårer en ny, spansk gastronomihovedstad.

Målet med dette initiativet er å fremme gastronomi som en av de viktigste turistattraksjonene i Spania samt for å bekjempe desentralisering av turismen.
Oviedo, som ligger i regionen Asturias i nord- Spania, har søkt hele tre ganger om denne gjeve tittelen. Nå jubler hotel- og restaurantbransjen i Oviedo og gleder seg til å ta fatt på denne prestigetunge feiringen som starter allerede 1.januar.

Juryen fremhevet særlig den asturiske gastronomiens rikdom, som kan smakes i all sin prakt i nettopp Oviedo, skriver den spanske ambassadens turistavdeling i en pressemelding.

Oviedo og Asturias er spesielt kjent for sin produksjon av la fabada (bønnegryte), cideren, el cachopo, sjømaten og ikke minst osten. I osteparadiset Asturias produseres det faktisk flest ostetyper i hele Europa! Den mest kjente er nok blåmuggosten Cabrales.

Oviedo har et helt år foran seg fullt av aktiviteter der gastronomi og turisme vil være de virkelige hovedpersonene, og akkurat i det året da høyhastighetstoget vil forbedre forbindelsen med resten av landet. Høyhastighetslinjen mellom Madrid og Oviedo ble innviet 30.november og forkorter reisetiden mellom de to byene med mer enn én time. 

Gjennom hele 2024 vil det bli arrangert populære arrangementer, sektorkongresser, gastronomiske dager, møter og mange andre arrangementer som vil bli kunngjort i nær fremtid. Dette er et insentiv som vil øke de allerede gode turisttallene som byen har oppnådd de siste årene.

 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.