Har identifisert alle tre som skal stå bak voldtekt av norsk kvinne

Pekte selv ut den tredje mannen tirsdag - her er kvinnens historie.

Spaniaavisen

Publisert 29. mai 2014 08:31

ALBIR

To av de tre mennene som er anmeldt for å ha dopet ned og gruppevoldtatt en 48 år gammel nordnorsk kvinne i Albir er avhørt av politiet. En tredje person ble nylig indentifisert av kvinnen.

Overgrepet skal ifølge kvinnen ha skjedd i Albir i slutten av september i fjor. Hun har oppgitt til politiet at hun ble voldtatt av tre menn i flere timer, og at hun fikk knust flere tenner under overgrepet

Kvinnen opplyser til Vikingposten at hun plukket ut den tredje personen på politistasjonen i Benidorm i går. 

I august 2013 flyttet den 48 år gamle kvinnen fra Lakselv til Albir av helsemessige årsaker. Hun forteller til Vikingposten hva som skjedde med henne knapt en måned senere, noe hun tror kommer til å prege henne resten av livet.

Leiebil i Spania eller Norge, for den saks skyld, får du rimelig her. Gratis norsk servicetelefon

– Jeg ville ut en tur og gikk på nattklubben Infinity i Albir. Jeg følte meg trygg her alene fordi jeg vet at klubben er overvåket. Jeg kom i snakk med en spanjol og en rumener. Vi ble stående og småprate. Da jeg ønsket å trekke litt frisk luft tok de følge med ut. I gangen spurte de om jeg ville ha kokain. Jeg sa; «Nei takk, jeg bruker ikke stoff». Da merker jeg at den ene drar fingeren under nesen på meg. Jeg fikk problemer med å gå og hodet fulgte ikke «med». Det første jeg tenke tenkte på var å komme meg hjem. Jeg så en taxi stod parkert utenfor. Da jeg gikk for å sette meg inn i taxien gikk den ene av mennene inn i førersete mens den andre dyttet meg inn i bilen. Det er det siste jeg husker klart i løpet av syv timer, sier kvinnen.

Den 48 år gamle kvinnen våknet opp i en leilighet sammen med de to mennene og en mann av spansk opprinnelse. Naken, mørbanket og redd.

– Jeg fikk med meg det som skjedde, men var lammet og klarte ikke å gjøre noe. Jeg var livredd og trodde de skulle drepe meg siden de ikke dekket seg til under voldtekten. Da jeg våknet spurte de om jeg visste hvor jeg var og om jeg kom til å kjenne de igjen. Jeg svarte nei og de slapp meg ut. Da jeg kom ut visste jeg ikke hvor jeg var, men jeg så havet og tenkte at da kan det ikke være så langt hjem, sier kvinnen.

Les også: Her er datoene for "komiker-slippet" på Costa Blanca

I fem dager lå hun i leiligheten før hun anmeldte saken etter anbefaling av en venninne. Hun var flau og forvirret og prøvde å finne en grunn til hvorfor det hadde skjedd. Etter anmeldelsen 28. september har hun vært til legeundersøkelse og avhør. 

– Det har tatt lang tid. Jeg føler jeg ikke blir trodd. De to som har blitt avhørt har innrømmet at de har vært på nattklubben og hatt sex med meg, men at det var frivillig og at de ikke tok meg med hjem. Merkelig er det også at overvåkningskameraene ikke har fanget dem opp. De må ha visst at det ikke er satt opp kameraer i gangen og rett utenfor inngangen. Under avhørene ble det påpekt at jeg hadde brukt kokain, noe som overhode ikke stemmer. Det er tøft. Jeg flyttet i januar til en by i nærheten for å prøve å komme meg unna traumene som følge av overgrepet. Jeg lever ikke med det, men lever på tross av det, sier 48 åringen.

Kvinnens advokat Guillermo Rey har tidligere denne uken uttalt til Nordlys at politiet nå avventer DNA-prøve av de to som er anmeldt og avhørt. Han påpeker at det vanskelig å finne spor etter et overgrep fordi kvinnen gikk til legen en uke etter det anmeldte overgrepet, men at det ble funnet spor av sæd.

Ifølge avisen Nordlys bekrefter Guardia Civil at saken er fremdeles under etterforskning og at det er nå opp til en dommer å avgjøre hva som skjer videre.