Har funnet botemiddel mot fyllesyken

Bremser og forebygger, ifølge forskerne.

Terje Aspdahl

Publisert 10. oktober 2013 09:45

COSTA BLANCA

Fyllesyke er den ubehagelige følgesvennen til alkohol. Mennesker har i uminnelige tider testet ut forskjellige metoder for å slippe unna den ubehagelige bieffekten.

Nå hevder kinesiske forskere ved Sun Yat-Sen-universitetet at de har funnet en meget god effekt med brusdrikken Sprite, av alle ting. De undersøkte ikke bare hva som kunne bremse fyllesyken, men også forebygging var tema for forskerne.

Les også: Toppscore til spanske viner

De fant ut at flere typer te inneholder urter som gjorde fyllesyken verre. Mens andre drikker faktisk hjalp enzymene med å arbeide raskere, og reduserte eksponeringen for aldehyd. Aldehyd er stoffet som kan gi hodeverk, kvalme og oppkast.

Vinneren av denne noe spesielle konkurransen var Xue bi, eller for å bruke navnet drikken har i resten av verden nemlig Sprite.

Les også: Spar over 800 euro i året på å velge riktig supermarked

Tidsskriftet Food and Function, som utgis av Royal Society of Chemistry, har publisert forskningsresultatene. Til tidsskriftet sier Edzard Ernst, ekspert i medisinsk vitenskap ved universitetet i Exeter, at forskningen er interessant. Han understreker imidlertid at det må mer forskning til for å konkludere.

Denne kullsyreholdige sukkerdrikken selges over alt, så det skulle være mulig å få testet ut dens magiske virkning mot fyllesyke de fleste steder i verden.