Har fullt hus - hver kveld

Robert Johansen åpnet dørene til sin nye restaurant i sommer. Siden har han hatt fullt hver eneste kveld.

Spaniaavisen

Publisert 25. november 2010 07:22

ORIHUELA COSTA

– Vi startet med en kjempesommer! Masse besøkende og god omsetning. Siden har det bare gått oppover måned for måned. Vi har alltid fullt hus i restauranten. Folk må bestille opp mot en uke i forveien. Jeg skulle gjerne hatt dobbelt så mange plasser som dagens 50 spiseplasser, sier Robert Johansen til Vikingposten.
Og akkurat det siste er Robert i full gang med å fikse. Allerede neste høst skal restauranten være klar med 100 sitteplasser innendørs. Om sommeren har de 150 plasser ute, pluss de 50 inne.
Lokalene er helt nyoppusset. Kjøkkenet er så å si bygd på nytt. Johansen har investert et sekssifret eurobeløp i Robert Cocina Europea.

Les også: Byr Costa Blanca-nordmenn på lutefisk

– Hva er årsaken til denne suksessen? Du har i en årrekke drevet restaurant inne på Playa Flamenca uten så stor pågang.
– Beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet! Og så tror jeg vi lager bra mat.
I tillegg til god service så får man en ganske god kombinasjon. Vi har mange stamgjester som ofte er på besøk. Alle disse tar med seg nye gjester.
Fornøyde gjester er den beste markedsføringen vi kan ha. Dessuten har vi større fokus på kvalitet enn pris. Folk som vil ha god mat er villig til å betale litt mer enn de gjør på en WOK-restaurant, sier Johansen.

Les også: Trampeklapp for Irene etter TV-debut med Hellstrøm på TV3

Robert Cocina Europea har 12 ansatte. Fire av disse er kokker. Robert selv, to fra Ungarn og en svenske, alle med minst ti års erfaring og god opplæring fra kjøkkensjefen fra Sunnmøre. Robert er krystallklar på hvordan han skal ha maten tilberedt.

– Alle kokkene mine skal lage maten slik jeg vil ha den. Og det gjør de til gangs. Jeg er veldig fornøyd med mannskapet. De er med på å gjøre restauranten til den suksessen den er blitt. Men jeg gjør mye arbeid selv.
Innkjøp, markedsføring, regnskap, vanlig kokkejobb og runder ute i salen der gjestene sitter. Jeg synes det er viktig med god kontakt med kundene for å få tilbakemeldinger på godt og vondt, sier Robert og smiler.
Etter han åpnet dørene på Punta Prima i sommer er det blitt mest skryt fra gjestene.

Skal du ut og ha et bedre måltid hos Robert bør du være tidlig ute – helst en uke før du ønsker å spise. I løpet av en helg må Robert si nei til like mange personer som han har plass til i restauranten.

Hele saken kan du lese i dagens Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her