Har fått grønt lys til TV-serien om nordmenn på Costa Blanca

…og nå vil Vegard "Short Cut" Olsen flytte ned for å fullføre jobben.

Terje Aspdahl

Publisert 25. september 2014 05:58

TORREVIEJA

Det ser ut som det blir TV 2 som skal vise dokuserien om nordmenns hverdag på Costa Blanca.

– Vi kan slå fast her i dag at prosjektet blir en realitet. Jeg har nettopp snakket med TV 2 og produsent Styrk Jansen og alt ligger til rette for at vi går i gang med serien, sier Vegard Olsen til Vikingposten.

Tirsdag var det tredje audition for å få med seg nordmenn i den nye TV-satsingen om nordmenns liv på Costa Blanca. Initivtaker Nina Sandvik Turbækmo, datteren Anna Turbækmo og Vegard «Shortcut» Olsen holdt audition i Torrevieja. Interessen for prosjektet har vært stor fra både deltakere og fra flere produksjonsselskap i Norge som er interessert i å produsere serien.

Les også: Vil vise nordmenn det gode liv på Costa Blanca på TV

Hjernen bak og initivtaker Nina Sandvik Turbækmo har opplevd en enorm respons etter en litt treg start.

– Folk har vært skeptisk til prosjektet i utgangspunktet og redd dette skulle være enda en episode om nordmenns påståtte drikkekultur i Syden. Men etter vi har fått forsikret om at dette vil være fokus på den vanlige nordmann som har flyttet hit til Costa Blanca og hvordan hverdagen oppleves her uavhengig av hvilken grunn du har kommet ned hit for. Vi vil lage et program som tegner et autentisk og «normalt» bilde av det å leve på Costa Blanca, sier Sandvik Turbækmo.

Etter stor respons nord på Costa Blanca vil de også ha med nordmenn fra Torrevieja og Orihuela Costa.

– Det er omtrent like mange nordmenn både nord og sør på kysten. Vi håper derfor vi kan få med representative mennesker fra begge steder. Kysten er ikke så lang og mange har kjennskap til miljøene begge steder, sier Nina Sandvik Turbækmo.

Flere nye prospekter er lagt ut under boliger til salgs – ta en titt her

Vegard Olsen har kun enveisbillett til Spania, men nå når prosjektet blir en realitet vil han flytte nedover og få med seg familien.
– Det blir avgjort denne måneden om hvordan den nærmeste fremtiden blir. Jeg skal jobbe med dette prosjektet og da må jeg nødvendigvis være her fremover. Men det er en del logistikk som må på plass først, sier Vegard Olsen.

Olsen forsikrer at prosjektet er bestillt som familieunderholdning og de søker positive og hyggelige folk til prosjektet.

– Jeg har lært meg gjennom jobben min i NRK og programserien Migrapolis å behandle folk med respekt. Det vil jeg ta med meg inn i dette prosjektet også, sier Olsen.

Bente Pettersen (55) stilte til audition i Torrevieja tirsdag. Hun håper det også vil delta nordmenn herfra.
– Jeg har bodd her i Torrevieja i to år nå og for å få frem både forskjeller og likheter bør folk fra flere steder på Costa Blanca være representert i serien. Jeg håper jeg kommer gjennom nåløyet, sier Bente Pettersen til Vikingposten.