Har byggetillatelse for hotell, spa, kjøpesenter og flerkino i Torrevieja

Her kan det skje mye.

Spaniaavisen

Publisert 13. juli 2017 05:35

TORREVIEJA

På en over syv mål stor tomt sentralt i Torrevieja kan det nå bygges ut med kjøpesenter, hotell, spa med treningssenter, flerkino og underjordisk parkering.

Byggetillatelse ble gitt i 2005, men byggingen ble stanset etter ett år på grunn av de økonomiske nedgangstidene. Mot slutten av 2015 tok utbygger fram igjen planene og selv om byggetillatelsen fortsatt var gyldig la de fram prosjektet for kommunen på nytt, skriver Informacion.

Nå har utbyggeren, som skal være et firma i Vega Baja, fått tillatelser i alle ledd av prosessen. Utbyggingen er av en slik størrelse, over 500 personer involvert i enkelte stadier av utbyggingen, at det blant annet kreves kontroll fra høyere myndighet enn kommunen.

Sett denne? Turist mistet 10.000 euro – ærlig svenske ble redningen

Totalt kan det bygges 45.000 kvadratmeter på tomten som ligger mellom gatene San Pascual, Moriones, avenida de las Habaneras og Patricio Zammit. I samme område ligger rettsbygningen, Guardia Civil, det framtidige Semana Santa-museet og busstasjonen. Det er også enkel adkomst til sjøen, man følger avenida de las Habaneras som fører ned til Middelhavet.

Tomten kostet 14,2 millioner euro og byggingen skal være budsjettert til 18 millioner. Det er gitt tillatelse til å bygge seks etasjer, i tillegg vil det vøre en underetasje og to etasjer med parkering under jorden. Av de 45.000 kvadratmetrene som kan bygges, er det ifølge byggeprosjektet satt av 12.500 til kommersielle formål og 14.000 til parkering.

10.000 kvadratmeter skal brukes på et hotell med over 100 rom og i overkant av 7000 kvadratmeter er satt av til lokaler, noe som blant annet skal omfatte flerkino.