- Har brukt mesteparten av ressursene til å ligge i buskene for å jakte på trygdemisbrukere

Fremskrittspartiets Kari K. Kjos beklager ikke at Nav nå legger ned sitt servicekontor på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 8. mars 2012 10:18

ALICANTE

Nav skal siden oppstarten i 2005 ha brukt 13,6 millioner kroner på å drifte kontoret i Alicante. Feilutbetalinger og anmeldte saker utgjør rundt 3,7 millioner kroner. Dermed har kontoret gått med nesten 10 millioner i minus.

– De årlige utgiftene vi har til Nav Servicekontor i Spania ligger på cirka 1,7 millioner kroner. Selv om kontoret er opprettet i kontrolløyemed, og på budsjettet for kontrollmidler, har vi av forskjellige grunner funnet det hensiktsmessig at kontoret også hadde en informasjonsvirksomhet. Utgiftene inkluderer derfor også informasjonsvirksomheten ved kontoret. De anmeldte sakene og feilutbetalingene siden 2005 utgjør cirka 3,7 millioner kroner. I tillegg er det årlige innsparinger som følge av korrigert stønadsutmåling, skrev direktør for Nav Kontroll, Magne Fladby i sak nummer 11/5266 i mai 2011.

Her finner du Spania-boliger til salgs

Dermed er regnestykket enkelt; Nav Servicekontor i Spania har kostet norske skattebetalere 10 millioner kroner de åtte årene de har drevet sin virksomhet. Nå stenger de dørene for godt.

– Etter det jeg kjenner til har dette Nav-kontoret brukt mesteparten av sine ressurser til å ligge i buskene for å jakte på trygdemisbrukere. Det var absolutt ikke meningen ved oppstarten. Nav Servicekontor i Spania skulle hjelpe nordmenn med deres problemstillinger. Se hva Nav kunne gjøre for å hjelpe til. Kanskje hjelpe uføretrygdede tilbake i jobb. Mange flytter til Spania på grunn av klimaet, og blir bedre i kroppen på grunn av det. Men jeg har forstått at Nav i Spania ikke har vært interessert i å hjelpe, men heller jakte på syndere. Dette beklager jeg, og synes det er like greit de nå legger ned, sier Fremskrittspartiets Kari K. Kjos til Vikingposten.

…eller kanskje du skal leie bolig? Ta en titt her

Det var få som skjønte hvorfor Nav for et par år siden flyttet kontoret sitt fra Alfaz del Pi til Alicante. Kontoret lå midt i Alicante og var vanskelig å finne for brukerne. I tillegg var det nesten håpløs å finne parkeringsplass i nærheten. Det kan være forklaringen på at bare en håndfull personer har vært innom kontoret de siste månedene.

– Jeg var og besøkte Nav i Alfaz i 2006. Da var det mange folk innom kontoret. Flyttingen til Alicante kan i beste fall karakteriseres som dumt.
De store norske koloniene i Spania ligger i Alfaz og Torrevieja, sier Kjos.

Les også: Nav åpner nytt Spania-kontor

Lederen for Costa Blanca Høyre, Karl J. Bugge kommenterer nedleggelsen slik:
– For brukere av Nav her nede på Costa Blanca er kontoret nytteløst. Vi ikke har klart å finne noen ting som kan ordnes ved kontoret. Om kontoret er her, eller ikke, er for brukerne likegyldig. Vi mottok derfor med glede informasjonen for noen dager siden hvor vi fikk antydet at kontoret ikke har noen berettigelse.