- Har brukt 23 millioner på byggeskandale i Spania

# Oslo kommunes sykehjemsplaner i Altea blir neppe noe av. # Går til anmeldelse av politisk ledelse for utpressing.

Spaniaavisen

Publisert 24. august 2009 04:58

ALTEA

Oppdatert: 18:10
Oslo kommune har ifølge TV2 brukt 23 millioner kroner på sitt byggeprosjekt på Costa Blanca – og sykehjemsplanene blir neppe realisert. Omsorgsbygg, som har ansvaret for prosjektet, mener de har blitt lurt av lokale spanske myndigheter.

Les også: Tviler på at Oslos sykehjem blir bygget

Bare tomten kostet fem millioner kroner da kommunen kjøpte den i 2006. Den står fortsatt urørt – og den er fredet.  I mellomtiden har regningene hopet seg opp til arkitekter, prosjektledere, reiser og planlegging.

TV2 anslår at 23 millioner kroner har rent ut til byggeprosjektet. Nå er det imidlertid klart at det ikke blir noen ny regulering av tomta.

Les også: Nekter å oppgi kostnader for sykehjemsfiaskoen

Direktøren for Omsorgsbygg, Per Morten Johansen, sier til TV 2 at de vil legge fram et forslag overfor byrådet om hva som skal gjøres med prosjektet innen 2. september.

Oslo kommune skal nå ha anmeldt den politiske ledelsen i Altea for forsøk på pengeutpressing og korrupsjon. 

Omsorgsbygg KF opplyser i en pressemelding at prosjektet gled greit gjennom alle instanser i Spania inntil det brått kom et krav om bestikkelser. I stedet for å betale, publiserte Omsorgsbygg informasjon om korrupsjonsforsøket og dermed oppdaget de kommunale lederne i Altea at det sto noen verneverdige trær på eiendommen der bygget skulle oppføres.