Har bedt om bedre adkomstvei til Solgården i fem år

Hele seks klager har direktøren på Solgården sendt til kommunestyret på grunn av adkomsten til sentrum fra helsesenteret.

Spaniaavisen

Publisert 17. desember 2013 09:02

VILLAJOYOSA

Den tragiske ulykken på motorveien AP7 har igjen gjort problemstillingen aktuell. Pablo Sbertoli, direktør for Solgården, bekrefter overfor spanske medier at man har presentert seks klager til bystyret de siste fem årene fordi veien som fører ned til sentrum fra Solgården, CV-770, er svært dårlig egnet for gående. 

Ordfører Jaime Lloret forsikrer om at klagene fra Solgården er behandlet og sendt til fylket, men at man ikke har fått svar. For øyeblikket har han heller ingen planer om å legge press på fylket i denne saken.

Les også: Dødsulykken fortsatt et mysterium

En av skrekkeksemplene på den dårlige tilstanden er fotgjengerovergangen på broen som krysser motorveien.

– En vei for gale og svært farlig, uttaler en norsk turist til Alicante-avisen Informacion.

Også opposisjonen med PSOE i spissen reagerer.

– Om det er slik som de sier at de vil ha helseturisme, så må de gjøre noe. På Solgården arbeider det 60 mennesker, og de besøkende handler i sentrum, sa José Ramón Arribas fra PSOE til avisen.

Både sosialistpartiet og det lokale partiet Gent per La Vila mener kommunen må legge mer press på fylket i veisaken.

For vei og turstier er viktig for nordmenn på helseferie.
– Nordmenn er mennesker som liker å gå, og kommer hit for å gå turer og komme i kontakt med naturen. Dette som har skjedd hjelper oss ikke, sier en trist direktør ved Solgården Pablo Sbertoli til Informacion.