Har 80 norske fotballgjester på treningsleir i Torrevieja

Roy Pedersens satsing på idrettsturisme i Torrevieja ser ut til å lykkes.

Terje Aspdahl

Publisert 22. februar 2013 10:22

TORREVIEJA

Nå har han hendene fulle med ivrige unge fotballspillere fra Norge som er her på treningsleir under vinterferien.

Gjøvikmannen har satset på Torrevieja som sportsby. Med det nyetablerte firmaet Fotball i Spania ser det allerede ut som det blir stor suksess.

– Jeg drømte om å kunne få ned cirka 200 fotballspillere til fotballskole første året. Nå har vi 800 påmeldte under fotballskolene her på to uker til sommeren. Jeg har fått til et utmerket samarbeid med kommunen og fasilitetene her ved idretsanlegget er helt fantastiske, sier Roy Pedersen til Vikingposten.

Interessert i det som skjer i Torrevieja? Her finner du oversikten

I høst skrev Vikingposten om Pedersen og hans satsing på idrettsturisme, å sende unge norske idrettsutøvere til Torrevieja. Nå er aller første besøk fra Norge her. Gjelleråsen fotballklubb i Akershus har sendt tre lag og nesten 80 personer på treningsleir til Torrevieja.

– Det er mange utfordringer og spørsmål som skal besvares med så mange deltakere, men foreløpig går det stort sett knirkefritt. Den største utfordringen er logistikken her. Vi må bruke buss fra hotellet Cabo Cervera og opp til anlegget. Det er kostbart å leie buss fra det lokale bussselskapet Costa Azul, men til gjengjeld er de til å stole på og stiller opp på avtalte tidspunkt. Det ideelle hadde vært om det hadde vært innkvartering i tilknytning til idrettsanlegget. Jeg vet kommunen har noen planer, men det handler nok om penger og investeringer. Foreløpig fungerer opplegget vi lagt opp til meget bra, sier Pedersen.

Han ser for seg å arrangere treningsleire for stort sett alle idrettsgrener i Saltbyen.

– Her kan man utøve hele 17 forskjellige idrettsgrener. De har til og med noen idretter jeg aldri har hørt om før. For vår del ser jeg for meg idrettene svømming, sykkling og tennis sammen med fotball, sier Roy Pedersen.