Håper på 50 medlemmer i ny Høyre-forening

Neste fredag etablerer Høyre en egen forening på Costa Blanca nord.

Spaniaavisen

Publisert 13. mars 2014 11:25

ALBIR

Etableringsmøtet holdes på Albir Playa Hotel & Spa klokken 19.00. Initiavtivtaker Karl J. Bugge, leder for Costa Blanca Høyre, sier til Vikingposten at tiden er inne til å etablere en egen forening som i første omgang skal dekke områdene Albir, Alfaz del Pi, Altea, La Nucia og La Finestrat på Costa Blanca nord. 

– Vi ønsker å etablere en egen forening på Costa Blanca nord som blir selvstyrt, og helt uavhengig av Costa Blanca Høyre som har sitt hovedsete i Torrevieja. Interessen er økende på Costa Blanca nord og vi ønsker å imøtekomme dette behovet ved i første omgang å etablere et intimstyre som skal velges på det første møtet samt, valg av medlemmer. Vi har et par kandidater som er aktuelle for ledervervet, men disse vil bli navngitt på møtet, sier Bugge og understreker at det er viktig med et godt styre.

Les også: Nye klager på Oslos byggetillatelse i Altea

Foreningenes oppgave i Spania er ikke å drive politisk aktivitet i likhet med for eksempel norske kommuner. Foreningene skal arbeide med å fremme og presentere Høyres politiske arbeide og politiske strategi, samt å gi innspill til den politiske ledelsen i viktige saker som vedrører foreningens medlemmer.

Costa Blanca Høyre avholder sine møter i Torreveja på forskjellige hoteller og restauranter i området og etableringsmøtet i Albir er i tråd med Costa Blanca Høyres praksis.

– Vi har ikke eget kontor her i Torrevieja, men det blir helt opp til den nye avdelingen å vurdere hvor de skal avholde sine møter. Det er snakk om et kostandsspørsmål, men for oss har dette fungert perfekt, sier Bugge.

Finn hjelp i vår bransjeguide

Bugge startet prosessen for litt over et år siden. Han diskuterte forslaget om en egen forening på Costa Blanca nord med hovedorganisasjonen og fikk full aksept samt økonomisk støtte til oppstarten.
– Min funksjon er å dra dette i gang. Når styret er på plass er hensikten å samarbeide om aktiviteter, arrangementer og politiske møter med våre sentrale politikere i Norge. Får vi 50 medlemmer ved første møte er vi veldige fornøyde, alt over dette er pluss, sier Bugge. 

Spania Unge høyre skal også delta på etableringsmøtet og lederen Nathalie Haarberg (18) skal holde innlegg. Spania Unge Høyre ble stiftet i 8. september 2013.

Det er ingen påmelding til etableringsmøtet, og lederen for Costa Blanca Høyre Karl J. Bugge ønsker alle interesserte hjertelig velkommen.