Håper mange blir med på helgens hundeutstilling

Lørdag og søndag blir det hundeutstilling i Torre Pacheco med norsk deltakelse. Og du er invitert.

Terje Aspdahl

Publisert 3. november 2011 09:39

TORREVIEJA

Birgitt Strøm deltar på utstillingen som er på størrelse med ”My Dog” i Skandinavia, sammen med sin bedlington terrier Hermann. Hunden var Norges mestvinnende i 2010.

Strøm og hunden Hermann har gjort stor suksess også i Spania. Etter kun å ha tilbrakt et drøyt år på Costa Blanca og i Torrevieja, har bedlington terrieren vunnet hele fire Champion-titler.
– Dette startet med at jeg skulle førtidspensjoneres, og ikke hadde hatt hund på 25 år. Med bedre tid ville jeg ha en hund jeg kunne kose meg med.

Les også: Alicante og Elche vil ikke innføre hundeavgift

– Men etter jeg fikk Hermann, har dette blir mer en hobby. Etter vi flyttet ned til Spania for halvannet år siden har vi vunnet fire Champion-titler. Og jeg må legge til at det er mye strengere og vanskeligere å nå opp her i Spania, enn det er både i Norden og England. I Skandinavia blir man champion etter bare å ha vunnet én gang. Her må man vinne fire, sier Birgitt Strøm til Vikingposten.

Nå oppfordrer Birgitt Strøm andre skandinaver til å ta turen på hundeutstilling til helgen.

– Dette er så mye mer enn bare en hundeutstilling. Her har spanjolene egne heiagjenger og lager et liv på tribunen omtrent som på en fotballkamp. Man treffer mange mennesker, og det er mye å se. Ikke minst hadde det vært morsomt om vi også hadde noen supportere på tribunen, sier Strøm.

Nye prospekter på plass i vår boligportal – finn ditt Spania-hus her

Det er ikke ofte det stiller norske hunder på spanske hundeutstillinger. Men til helgen er det faktisk to. Både Birgitts Hermann og hunden til norske Eline Krog, en irish softcoated wheaten terrier, stiller i helgens utstilling.

– Eline Krog (24) kommer ned før helgen og vil hjelpe meg å få den riktige klippen på Hermann. Det er også viktig hvordan frisyren på hunden er. Det er betryggende å få Eline nedover, hun er dyktig, sier Birgitt.

Det blir over tusen hunder på utstillingen som starter klokken 09 lørdag. Og det vil derfor også være mange mennesker på plass.
– For de som vil ta turen oppfordrer jeg de til kanskje å vente til rundt klokken 14. Da er man ferdig med de innledende rundene og det vil bli bedre plass til blant annet å parkere, sier Birgitt Strøm.

Vil du ta turen er adressen Palacio de Ferias y Exposiciones – avenida Gerado Molina 45 – Torre Pacheco.